Viitorul oceanelor, discutat la summit-ul din Indonezia

0
299

Conferinta Mondiala a Oceanului, care urmareste sensibilizarea lumii vizavi de incalzirea climatica a marilor, a inceput astazi in Indonezia, anunta AFP.
viitorul oceanelor
Reprezentanti din 70 de tari, precum si ai ONU si ai ONG-urilor, vor participa la dezbaterile ce vor tine pana vineri la Manado, din insula Sulawesi a arhipelagului.

„Este clar ca pretioasele noastre resurse maritime sunt din ce in ce mai amenintate si ca incalzirea climatica va accelera distrugerea lor in numeroase locuri de pe glob”, a declarat ministrul indonezian al Afacerilor
Maritime si al Pescuitului, Freddy Numeri, in deschiderea reuniunii.

In total, sunt asteptati aproximativ 1.500 de participanti. Printre subiectele abordate se numara protectia spatiilor maritime si halieutice si pericolul reprezentat de cresterea nivelului oceanelor pentru anumite insule sau zone de coasta.

Conferinta va fi urmata, pe 15 mai, de un summit al „Triunghiului de corali”, o regiune cu o suprafata de 5,7 milioane de kilometri patrati, impartita de sase tari (Filipine, Malaezia, Indonezia, Timor, Papua Noua Guinee si Insulele Solomon), numita „Amazonul marilor” deoarece concentreaza cea mai mare diversitate de specii marine din lume.

Sursa: Evenimentul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.