Vitaminele reduc riscul de cancer

Vitaminele reduc riscul de cancer

Consumul unei pastile de vitamine pe zi ar putea sa scada riscul de aparitiei al cancerului, arata un important studiu al unor cercetatori americani.

Dupa un minutios proces de monitorizare a peste 15.000 de oameni, care a durat circa 11 ani cercetatorii americani au constatat faptul ca cei care lua pastile de vitamine prezentau sanse mai mici sa dezvolte tumori canceroase. Cercetatorii subliniaza insa ca acest consum de multivitamine trebuie corelat cu o dieta sanatoasa. O pastila de vitamine luata zilnic vine sa completeze cu vitamine si minerale dieta dumneavostra. Cercetatorii recomda vitamina D pentru categoria de pacienti trecuti de varsta de 65 de ani.

Analizele efectuate asupra datelor obtinute in cadrul studiului au aratat ca barbatii care iau zilnic multivitamine prezinta o scadere a riscului de cancer cu 8%. Cercetatorii americani nu au descoperit efecte ale multivitaminelor asupra cancerului la prostata. Desi ele par sa aibe efect asupra cancerului in general in acest caz nu au putut fi observate efecte notabile. Oamenii de stiinta au concluzionat ca “desi principalul motiv de a consuma multivitamine este acela de a preveni deficientele nutritive, acest studiu vine sa sustina idea potentialei folosiri a multivitaminelor in prevenirea cancerului la persoane de varsta medie ori varstnice”.

Exista totuti alti cercetatori care privesc cu scepticism aceste rezultate. Unele studii au relevat faptul ca multivitaminele provoaca mai mult rau decat bine. Parerile generale in lumea stiintei sunt impartite iar unele voci vorbesc chiar de o implicare prea mare a companiilor farmaceutice in elaborarea unor studii partinitoare. Totusi, comunitatea stiintifica este unanim de acord cu faptul ca o dieta bazata pe fructe si legume este intru totul benefica stilului de viata modern prevenind aparitia cancerului.

Asadar adoptati o dieta echilibrata care sa va vitaminizeze si apelati la multivitamine doar ca si o completare a acestei diete. In caz contrar multivitaminele nu vor avea absolute niciun efect benefic pentru sanatatea dumneavoastra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *