Voluntariat in ariile protejate / Casa Vulcanilor, un proiect premiat

0
498
Voluntariat în ariile protejate / Casa Vulcanilor, un proiect premiat
Voluntariat in ariile protejate / Casa Vulcanilor, un proiect premiat
Voluntariat in ariile protejate / Casa Vulcanilor, un proiect premiat

Asociatia Drag de Hateg a obtinut premiul „Arii naturale protejate” 2014 pentru proiectul „Casa Vulcanilor – punct de vizitare si educatie nonformala in Geoparcul Dinozaurilor Tara Hategului”.

Este cel de-al treilea premiu obtinut de acest proiect dupa Premiul Publicului decernat in cadrul Galei Nationale a Voluntarilor 2014 si Premiul I in cadrul concursului educational „Ora de voluntariat” initiat de Inspectoratul Scolar Judetean Hunedoara si Carpatcement.

Acest nou premiu, in valoare de 10.000 de lei, a fost acordat de finantatorii proiectului, Fundatia pentru Parteneriat, si MOL Romania, dupa evaluarea rezultatelor celor 23 de proiecte care au obtinut anul trecut finantare pe componenta „Arii naturale protejate” a programului „Spatii verzi”. Proiectul a fost desemnat cel mai bun, „datorita coeziunii parteneri­atului dintre cele sapte organizatii implicate, numarului mare de voluntari angrenati in activitati precum si pentru rezultatele obtinute”.
„Faptul ca activitatea voluntarilor pentru Geoparc de la Casa Vulcanilor a primit acest premiu reprezinta o recu­noastere a meritelor lor in detaliu si in cunostinta de cauza”, a declarat Cristian Ciobanu, coordonatorul proiectului.

Prin implicarea a 300 de voluntari, Asociatia Drag de Hateg a reusit sa realizeze, pe parcursul a 200 de zile, o constructie din lemn si cob (amestec de pamant galben, nisip, paie si apa), un nou punct de vizi­­tare, interpretare si educatie nonformala pe teritoriul Geoparcului Dinozaurilor Tara Hategului – Universitatea din Bucuresti.

„Am inceput munca la Casa Vulcanilor avand asteptari legate de dezvoltarea personala si de impactul asupra oamenilor si a Tarii Hategului. In opinia mea, entuziasmul, curiozitatea, harnicia si spiritul de echipa sunt cele care au facut din fiecare voluntar un premiant al dedicarii. Iata ca acum suntem surprinsi cu totii de o noua apreciere oficiala, altfel decat as fi crezut in urma cu cateva luni”, a spus Larisa Duta, in varsta de 18 ani, una dintre cele mai active voluntare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.