Vom avea Euro 5 din octombrie. Pe cand Euro 6

 Parlamentul European  este de acord cu Comisia Europeana in privinta normei Euro 6.

Comisia de mediu a Parlamentului European si-a adus contributia in cadrul Comisiei Europene pentru o indulcire a normei Euro 6 prevazuta sa intre in vigoare din 2014. Aceasta noua norma se va aplica autovehiculelor utilitare, camioanelor si autobuzelor si va limita emisiile poluante, mai ales cele de oxid de azot si de particule poluante.

Deputatii sustin propunerea Comisiei care prevede limitarea emisiilor de particule la 10 mg/Kwh adica o diminuare cu 60% in comparatie cu normele europene Euro 5. In schimb, pentru oxizii de azot, parlamentarii s-au pronuntat pentru un prag de 500mg/KWh in loc de 400mg/KWh asa cum a propus Comisia, ceea ce ar fi insemnat totusi o reducere cu 80% in raport cu normele europene Euro 5.

Cu toate acestea, deputatii vor sa impuna un ritm mai alert si doresc intrarea in vigoare a normei  dela 1 ianuarie 2014, in timp ce Comisi a propus octombie 2014. Dupa aceasta data, inmatricularea, vinzareea si punerea in circulatie a vehiculeleor  care nu vor satisace aceasta norma vor fi interzise.

In prezent vehiculele se supun normei Euro 4,  in vigoare din noiembrie 2006. Norma Euro 5 va intra in vigoare in octombrie 2008.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *