Vot unanim pentru modificarea Legii Protectiei Mediului

0
411
Vot unanim pentru modificarea Legii Protec?iei Mediului
Vot unanim pentru modificarea Legii Protecției Mediului
Vot unanim pentru modificarea Legii Protectiei Mediului
Vot unanim pentru modificarea Legii Protectiei Mediului

Camera Deputatilor a votat marti i in favoarea initiativei deputatului Borbely Laszlo, vicepresedintele politic al UDMR, de modificare a Legii Protectiei Mediului. Amendamentul adoptat prevede ca primariile de orase sunt obligate sa obtina avizul Agentiilor Judetene pentru Protectia Mediului, atunci cand se au in vedere taieri de arbori.

„Dupa cum am subliniat si in trecut, amendamentul pe care l-am initiat stipuleaza ca nicio primarie urbana nu va mai putea decide taieri de copaci fara acordul autoritatilor judetene de mediu. Faptul ca aceasta initiativa a fost sprijinita, in afara de Guvern si de ministerul de resort, de toate formatiunile politice, dovedeste ca taierile de arbori, facute fara simtul raspunderii, constituie o problema in multe judete ale tarii, numerosi edili de orase comitand abuzuri impotriva reglementarilor menite sa vina in sprijinul unui mediu inconjurator sanatos'”, a declarat Borbely Laszlo in plenul Camerei Deputatilor.

Vicepresedintele politic al UDMR a mai spus ca a remarcat in mai multe randuri, la Targu Mures, abuzuri comise de municipalitate in dauna zonelor verzi, acesta fiind unul dintre motivele pentru care a considerat important sa ia atitudine impotriva taierilor nejustificate de arbori.

„Convingerea mea este ca nu ar trebui sa se aprobe taierea nici macar a unui singur copac, decat daca acesta pune in pericol integritatea fizica a trecatorilor, sau daca realizarea unui proiect de mare importanta pentru orasul respectiv depinde de taierea copacului. Amendamentul formulat in proiectul de lege constituie, pe de o parte, o solutie la aceasta problema, iar pe de alta parte, va veni in ajutorul comisiilor de specialitate la nivelul autoritatilor locale, deoarece este clar ca ofera un punct de sprijin legal impotriva abuzurilor”, a explicat Borbely Laszlo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.