Zeci de ieseni amendati pentru ca arunca deseuri pe domeniul public

Numeroase persoane sunt surprinse in aceasta perioada a anului in timp ce arunca gunoaie pe domeniul public, fie deseuri menajere, materiale de constructii provenite din dezafectarea cladirilor sau chiar plastic, cauciucuri sau electrocasnice defecte, care dauneaza extrem de mult mediului. Intr-o singura zi, politistii locali au aplicat nu mai putin de 134 sanctiuni contraventionale in valoare de 28.235 lei, iar majoritatea dintre acestea au fost date pentru nerespectarea hotararilor privind gospodarirea si mentinerea curateniei pe raza municipiului Iasi. Zilnic, circa 30 de persoane sunt amendate din aceste motive.

“Numitul B. I., de 48 ani, domiciliat in judetul Iasi, a fost sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 2.000 lei, conform Hotararii de Consiliu Local al Municipiului Iasi 172 din 2002, privind gospodarirea si mentinerea curateniei pe raza municipiului Iasi, deoarece a fost depistat pe strada Ciurchi, in timp ce depozita pe domeniul public deseuri din plastic si carton”, au declarat reprezentantii Politiei Locale Iasi.

In acest caz sunt inclusi si cei care intra pe drumurile din oras cu atelajele trase de cai, acestia fiind depistati zilnic pe strazi. Spre exemplu, un barbat de 41 de ani, domiciliat in judetul Iasi, a fost amendat cu 500 lei deoarece a fost depistat pe strada Libertatii, in timp ce circula cu un vehicul cu tractiune animala.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,150FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente