Zilele Reciclarii in Brasov!

Zilele Reciclarii in Brasov!
Zilele Reciclarii in Brasov!

In perioada 17 – 29 ianuarie, ECOTIC desfasoara in Brasov campanii de constientizare si reciclare a deseurilor de echipamente electrice si electronice si a deseurilor de baterii si acumulatori portabili, alaturi de partenerii sai.
 
Prin implementarea acestor actiuni, ECOTIC isi propune sa contribuie la reducerea riscului schimbarilor climatice prin cresterea nivelului de constientizare cu privire la reciclarea Deseurilor de Echipamente Electrice si Electronice (DEEE).

In perioada 23 – 25 ianuarie, brasovenii vor putea vizita Caravana ECOTIC, expozitia mobila pe 4 roti in care sunt expuse 10  tipuri de deseuri de echipamente electrice si electronice dezasamblate, evidentiindu-se in scop educativ componentele acestora.
Caravana ECOTIC va fi amplasata in Parcul Uranus – Piata Astra si va fi deschisa in intervalul orar 10.00 – 18 00.
In cadrul acestei campanii va fi organizata o tombola: cetatenii vor primi pentru fiecare deseu de echipament electric si electronic complet, predat la caravana, un voucher de participare la aceasta. Tombola va avea ca premii 4 tablete.

Parte din proiectul „Caravana ECOTIC” este si programul dedicat scolilor, denumit „Zilele ECO in Scoala ta!”. In cadrul acestui program in perioada noiembrie 2014 – ianuarie 2015 au fost vizitate 32 scoli din Bucuresti, Slatina, Alexandria, Giurgiu, Targoviste si Ploiesti, peste 11.700 elevi intelegand mai bine motivele pentru care este indicat sa reciclam corect DEEE. Tinta acestui proiect vizeaza ca pana in luna iunie 2016, peste 150 de scoli sa primeasca vizita Caravanei ECOTIC si sa desfasoare activitatile eco definite in proiect. Pana la sfarsitul anului scolar 2014 – 2015, toate scolile implicate in proiect trebuie sa colecteze selectiv DEEE si deseuri de baterii si acumulatori, sa primeasca vizita Caravanei in curtea scolii si sa desfasoare la alegere o serie de activitati prietenoase cu mediul: sa ecologizeze areale, sa desfasoare activitati de plantare, sa desfasoare concursuri de esee sau picturi pe teme eco, orice alt demers in acest sens fiind bine-venit.
Toate aceste activitati vor fi evaluate in perioada 01 – 15 iunie 2015 de un juriu, membrii fiind selectati din reprezentanti ai ministerelor si institusiilor centrale implicate in proiect, membri ai companiilor partenere si ai ECOTIC. Castigatorii premiului I vor putea trimite 20 de elevi din scoala intr-o tabara eco, castigatorii premiului II vor beneficia de o tabla inteligenta, iar castigatorii locului III vor primi un video-proiector si un sistem home-cinema.
Din institutiile de invatamant din Brasov care vor gazdui Caravana amintim scolile gimnaziale nr 12, nr. 9 si nr 2 – Diaconu Coresi.

Mai multe detalii pe pagina web www.caravanaecotic.ro si pe pagina de facebookEcoterrianul.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente