Ziua Dunarii in Europa

ziua dunariiZiua Dunarii este unul dintre cele mai importante evenimente internationale. Manifestarile organizate cu aceasta ocazie se desfasoara in toate statele dunarene, pentru a marca dorinta comuna a tarilor de a adopta masuri si strategii pentru protejarea Fluviului Dunarea, fie ca este vorba de fenomene extreme (seceta, inundatii), fie ca este vorba despre poluari accidentale.
Ziua Dunarii a fost sarbatorita pentru prima data la Viena si a fost organizata de Comisia Internationala pentru Protectia Fluviului Dunarea (ICPDR), pe 29 iunie 2004. Aceasta a coincis cu implinirea a zece ani de la semnarea Conventiei pentru protectia Fluviului Dunarea, la Sofia, Bulgaria.
Directia Apelor (DA) Jiu Craiova va organiza luni o campanie experimentala de prelevare de probe de apa din Fluviul Dunarea, in zona Portului Bechet. Evenimentul marcheaza Ziua Dunarii. “Pe 29 iunie, reprezentantii Laboratorului Directiei Apelor Jiu, impreuna cu un grup de copii, vor preleva si analiza probe de apa”, a declarat Costica Paunescu, director Resurse Apa, in cadrul sedintei Comitetului de bazin Jiu-Dunare, organizata vineri, la Craiova. Acesta a explicat ca obiectivul acestei campanii este acela de a implica oamenii in activitati locale, care sa contribuie la protejarea si la ingrijirea ecosistemului bazinului Dunarii, precum si la educarea tinerilor in privinta protectiei apelor si a mediului in general. “Un eveniment asemanator va avea loc si la Drobeta Turnu Severin, unde cativa copii vor face recoltari de probe, astfel incat sa inteleaga mai bine ce inseamna Dunarea pentru noi”, a precizat Nicolae Talau, directorul DA Jiu.

Sursa: Gazeta de Sud

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,172FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente