15 Mai – Ziua Internationala de Actiune pentru Clima

0
1572
Rovana Plumb conduce delegația României la Conferința de la Varșovia privind schimbările climatice
15 Mai - Ziua Internationala de Actiune pentru Clima

In fiecare an, in data de 15 mai, se aniverseaza Ziua Internationala de Actiune pentru Clima.

Schimbarile climatice din ultimii ani au un impact semnificativ atat asupra ecosistemelor naturale, biodiversitatii, resurselor naturale, cat si asupra sanatatii umane.

Cresterea nivelului oceanului cu 18 pana la 58 cm pana la sfarsitul secolului, a temperaturilor medii, care vor creste cu pana la 5,8 grade Celsius pana in 2100 reprezinta doar cateva dintre efectele incalzirii globale.

Ca efect al activitatilor umane, nivelul tuturor gazelor cu efect de sera este in crestere si dezvolta acest fenomen.

Romania a resimtit direct efectele incalzirii globale: temperaturi extreme, inundatii, furtuni violente. De aceea, este important ca opinia publica, in special tinerii, sa fie informati cu privire la impactul pe care il pot avea asupra mediului si a stilului de viata pe care trebuie sa il adopte pentru a contribui la reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera. E important ca, in viitorul apropiat, cursurile despre schimbari climatice sa devina parte a curriculei scolare.

Noi toti trebuie sa devenim mai reponsabili si sa ne implicam in dezvoltarea tehnologiilor si produselor nepoluante. Aceasta, pentru ca piata functioneaza pe principul cererii si ofertei, iar daca noi vom cere doar produse care nu afecteaza mediul, atunci marile companii vor fi obligate sa se axeze pe acest gen de productie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.