ANPM Satu Mare va organiza concursul "Vreau sa fiu ecologist" de ziua mediului

An de an, in data de 22 aprilie este marcata la nivel international Ziua Mondiala a Pamantului, cand se aniverseaza nasterea miscarii moderne a interesului pentru starea mediului.
ziua mediului
Desi proclamata pentru prima data la 21 martie 1970, in San Francisco, la initiativa senatorului american Gaylord Nelson, aceasta zi se sarbatoreste pe 22 aprilie.

Ziua Mondiala a Pamantului a debutat printr-o actiune de amploare, la care au participat peste 20 de milioane de americani, care au protestat la adresa abuzurilor fata de mediu si de resursele acestuia. Protestul a avut un mare impact asupra intregii lumi si, treptat, tot mai multe state au preluat aceasta zi ca o sarbatoare a naturii.

Reteaua “Ziua Pamantului”, constituita cu prilejul celebrarii acestei importante zile cuprinse in “Calendarul evenimentelor ecologice”, include multe tipuri de organizatii din diferite domenii de activitate, care promoveaza actiuni cu scopul de a educa populatia si de a favoriza participarea publicului in actiunile ecologice. Aceste actiuni in masa contribuie la ridicarea nivelului cunostintelor ecologice si creeaza conditii optime pentru promovarea unui comportament si mentalitate in spirit ecologic.

In contextul devizei “Conservati, reciclati, educati!”, si in acest an, la nivelul judetului Satu Mare, in ziua de 22 aprilie a avut loc o ampla miscare in masa cu participarea in special a tinerilor coordonati de reprezentantii urmatoarelor institutii: Inspectoratul Scolar Judetean, Agentia pentru Protectia Mediului, Institutia Prefectului, Consiliul Judetean, Taberele scolare, Directia Silvica, Organizatia Caritas reprezentata de Biroul de Prevenire si Consiliere Antidrog, Centrul de Voluntariat si Biroul de Asistenta si Consiliere pentru Persoane cu Handicap BACH, Asociatia Ecologica Salamandra, Palatul Copiilor, mass media locala. Toate activitatile s-au desfasurat in contextul obiectivelor proiectului de mediu initiat de Inspectoratul Scolar Judetean Satu Mare si Agentia pentru Protectia Mediului Satu Mare cu titlul “Impreuna pentru elevi, profesori, parinti si comunitate pentru Natura 2000”.

Deschiderea festivitatilor a debutat cu o actiune de ecologizare a zonei limitrofe taberelor scolare, respectiv colectarea dese4urilor de pe digul Somesului, precum si plantari de puieti (salcam si stejar) in incinta taberelor scolare din Satu Mare. Actiunile dedicate Zilei Mondiale a Pamantului s-au incheiat sera in jurul orelor 20.00 cand pentru 5 minute s-au stins luminile in P-ta Corneliu Coposu si s-a facuthora pamantului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here