APM Neamt marcheaza Ziua Mondiala a Mediului

APM Neamt marcheaza Ziua Mondiala a Mediului

APM Neamt marcheaza Ziua Mondiala a Mediului

APM Neamt lanseaza un concurs de miniproiecte destinat elevilor, dar si multiple activitati si participari la simpozioane si conferinte

Agentia pentru Protectia Mediului (APM) Neamt celebreaza, pe 5 iunie, Ziua Mondiala a Mediului, principalul eveniment ecologic, de informare publica si de actiune pentru mediu al Natiunilor Unite (UNEP), marcat in peste 100 de tari, pentru a incuraja si constientiza populatia privind protectia mediului la nivel mondial.

Evenimentul are ca scop constientizarea protejarii insulelor supuse riscurilor si vulnerabilitatilor, ca urmare a schimbarilor climatice.

Pentru marcarea evenimentului la nivel local, APM Neamt lanseaza un concurs de miniproiecte, sub forma de prezentari power-point, cu tema: “Schimbarile climatice si manifestarile fenomenelor extreme”, vizand modificarile de la nivel global, ca rezultat al evolutiei climei.


Concursul, demarat in randul elevilor, isi propune adoptarea unei atitudini de responsabilizare ecologica si civica, ca urmare a impactului schimbarilor climatice care au afectat agricultura, sanatatea umana, ecosistemele terestre si marine, aprovizionarea cu apa, mijloacele de trai ale oamenilor, precum si de a dezvolta simtul practic in abordarea unor probleme de actualitate si de interes pentru societate. Concursul se adreseaza ciclului liceal de invatamant si consta in inscrierea fiecarei unitati de invatamant cu maximum trei lucrari, sub forma unor prezentari power-point sau filmulete. Vor fi luate in considerare doar lucrarile originale, de unic autor, fiecare participant putand concura cu o singura prezentare. In evaluarea lucrarilor se va tine seama de conditiile de forma (respectarea conditiilor de eligibilitate, tehnoredactare, aspect general), calitatea argumentelor, abilitatea de a discerne, sistematiza, de a analiza si generaliza procese si fapte, claritatea exprimarii, concizie si cursivitate in exprimarea ideilor. Comisia de jurizare va fi formata din reprezentanti ai APM Neamt. Lucrarile vor fi depuse la sediul APM Neamt pana pe 6 iunie, iar decernarea premiilor va avea loc pe 10 iunie, la sediul APM Neamt.

APM Neamt va desfasura, cu acest prilej, si alte manifestari care constau in realizarea si distribuirea de afise si pliante, o actiune de ecologizare pe 5 iunie, participarea la Conferinta “Jijia inferioara – potential sit RAMSAR”, organizata de APM Iasi, participarea in calitate de partener la activitatea de jurizare in cadrul Simpozionul “Ecoviata”, initiat de catre Grupul Scolar Economic Administrativ din Piatra Neamt, pe 6 iunie. Mai multe detalii se pot obtine de pe site-ul http://apmnt.anpm.ro sau de la sediul APM Neamt, Compartimentul Relatii Publice si Tehnologia Informatiei, telefon: 0233/215049, int. 104.

ONU a declarat anul 2014 drept Anul International al Statelor Insulare Mici (SIDS) aflate in curs de dezvoltare. In acest sens, Secretarul General al ONU, Ban Ki-moon, a declarat: “Planeta Pamant este insula noastra comuna, sa ne unim fortele pentru a o proteja!”.

Ziua Mondiala a Mediului are ca tema principala schimbarile climatice si se desfasoara sub sloganul: “Raise your voice, Not the sea level” – “Ia Atitudine! Schimba-ti comportamentul! Spune STOP schimbarilor climatice!”. Este o oportunitate excelenta de a lansa un apel de solidaritate cu insulele mici, amenintate tot mai mult cu disparitia, ca urmare a cresterii nivelului marilor si oceanelor.28 Mai 2014 - Sursa: Ziarul de RomanArticole recente:
@Recomandari
ciolos
6 aprilie 2016
Evenimente ecologice
adopta-o-casa-6-e1434456234818-820x300
28 martie 2016
Schimbari climatice
In 2016 s-a inregistrat cea mai calda luna ianuarie din istoria masuratorilor meteorologice
22 februarie 2016
Energie regenerabila
Producerea energiei regenerabile - tot mai la îndemână
19 februarie 2016
Colectare Deseuri
ONG
Asociaţiile de mediu şi localnicii au spus NU microhidrocentralelor pe râul Nera
19 februarie 2016
Fondul forestier
Drujbele si excavatoarele distrug padurile virgine chiar in acest moment
19 februarie 2016
Alimentatie
Merele, roșiile și portocalele conțin cele mai multe pesticide
17 februarie 2016
Agricultura ecologica
Raport: Pesticidele din hrana bebelușilor: morcovi, caise, pătrunjel cu ciprodinil, clorpirifos, carbendazim
17 februarie 2016
ONG
16 februarie 2016
Protectia Mediului
Alimentatie
16 februarie 2016
Energie regenerabila
16 februarie 2016
Biodiversitate
Asociaţiile de mediu şi localnicii au spus NU microhidrocentralelor pe râul Nera
16 februarie 2016
Biodiversitate
Acvila țipătoare Arlie se întoarce în Brașov. Vine din Namibia și parcurge 25.000 de kilometri
16 februarie 2016
Sanatate
Cum sa-ti prepari pasta de dinti BIO acasa
16 februarie 2016
Stop Abandonului
Masini ecologice
16 februarie 2016
Case Pasive
A stat 10 ani in India si a venit in Moldova cu ideea unei case ecologice: O locuinta din paie
15 februarie 2016
Alimentatie
Ministrul Agriculturii: O parte dintre produsele pe care le consumam sunt otravite
14 februarie 2016
Controlul poluarii
Peste 5,5 milioane de decese premature, cauzate de poluarea aerului în 2013
14 februarie 2016