Asociatia Komunitas anunta evenimentul de lansare a proiectului ”Spatii urbane in actiune”

0
121
Asociatia Komunitas anunta evenimentul de lansare a proiectului ”Spatii urbane in actiune”
Asociatia Komunitas anunta evenimentul de lansare a proiectului ”Spatii urbane in actiune”

Asociatia Komunitas anunta evenimentul de lansare a proiectului ”Spatii urbane in actiune”, care va avea loc joi, 5 iunie, incepand cu orele 18 00, in spatiul tranzit.ro  din strada Gazelei, nr.44.

Lansarea proiectului ”Spatii urbane in actiune” va avea loc in prezenta membrilor Asociatiei Komunitas dar si a partenerilor sai, Asociatia ArtWe, Asociatia tranzit.ro, Directia pentru Sport si Tineret a Municipiului Bucuresti si a grupului de arhitecti de la studioBasar care sustin in mod activ acest proiect.

“Spatii urbane in actiune” este cea mai noua initiativa a Asociatiei Komunitas – un proiect interdisciplinar aflat la intersectia dintre urbanism, antropologie urbana, arhitectura si educatie, care soseste ca raspuns la anumite probleme urbane identificate de organizatie in munca sa din ultimii 7 ani, prin cercetari sociale combinate cu proiecte sau experiemente de educatie urbana si dezvoltare comunitara. Proiectul se deruleaza in perioada 1 mai 2014 – 30 octombrie 201 iar zonele de lucru in care se vor desfasura activitatile sunt 3 cartiere din Bucuresti: Tei, Tineretului, Timpuri Noi.

Programul evenimentului de lansare cuprinde:

·         O prezentare detaliata a proiectului, care include punerea in context a celor 3 cartiere vizate, realizata de Asociatia Komunitas si studioBASAR;
·         Introducerea partenerilor din proiect: Asociatia tranzit.ro, Asociatia Art We, Directia pentru Sport si Tineret a Municipiului Bucuresti;
·         Discutii libere si activitati de networking;
·         Proiectia filmului ”At the ground level of the city” (34’, realizat de organizatia Atelier d’architecture autogérée (aaa), 2005).

Va invitam sa ne cunoasteti, sa aflati ce avem de gand sa facem si sa punem impreuna bazele unei viitoare comunitati de interes vizavi de tematicile interdisciplinare ale proiectului.

Intrarea este libera, dar se va face pe baza de inscriere prealabila, pana la data de 3 iunie (marti), la urmatorul email: spatii.urbane@gmail.com

Mesajul de inscriere trebuie sa contina urmatoarele detalii: numele, asociatia sau institutia reprezentata (daca este cazul) si o propozitie prin care sa sugerati ce va transmite unul dintre cele 3 cartiere vizate de acest proiect (Tei, Tineretului, Timpuri Noi).

Proiectul „Spatii urbane in actiune” este finantat cu suma de 74 999 EURO prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania. Pentru informatii oficiale despre granturile SEE si norvegiene, accesati www.eeagrants.orgwww.fondong.fdsc.ro

Detalii suplimentare pe pagina de Facebook a proiectului:

https://www.facebook.com/spatiiurbaneinactiune

Eveniment sustinut de Asociatia Zeppelin
Parteneri media: Asociatia Zeppelin, Creionetica, Revista Arhitectura, Revista Arhitext, ziarul Buna Dimineata Bucuresti!, Think Outside the Box.
Cu sprijinul: Studentplot.ro , YoYo cafe

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here