Bucurestenii se simt cel mai deranjati de poluarea aerului si de cainii fara stapan, arata un sondaj IRSOP privind calitatea mediului in Bucuresti in opinia cetatenilor.poluare

Poluarea aerului ingrijoreaza 79% din bucuresteni, in topul problemelor cetatenilor fiind si animalele fara stapan (74%), gunoiul (49%) si apa murdara de la robinet (49%), informeaza NewsIn. Bucurestenii raman pesimisti in ceea ce priveste viitorul la aceste capitole: 38% cred ca situatia se va deterioara, iar 35% cred ca situatia va ramane neschimbata. Sondajul mai releva ca in locuinte oamenii se tem de surse de imbolnavire si sufera din cauza zgomotului excesiv. De exemplu, 40% au semnalat existenta mirosurilor neplacute. 34% din cetateni vorbesc despre zgomotul excesiv, iar alti 24% despre existenta gandacilor.

In privinta spatiilor de langa locuinte, 69% din intervievati au reclamat praful, iar 58% s-au plans de gazele de esapament.

Printre vinovatii de situatia mediului, bucurestenii mentioneaza ineficienta autoritatilor (43%), comportamentul indivizilor (78%) si cel al comunitatilor. Sondajul a fost efectuat in perioada 15-21 septembrie pe un esantion de 517 persoane, considerat reprezentativ pentru populatia de 1,6 milioane de bucuresteni in varsta de peste 18 ani.

Sursa: Cotidianul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here