Consumul crescut de carne de pui in adolescenta scade cu 40% riscul dezvoltarii cancerului colorectal

0
93
Cancerul de colon poate fi prevenit din adolescenta cu ajutorul unui aliment
Cancerul de colon poate fi prevenit din adolescenta cu ajutorul unui aliment

Cancerul intestinului gros sau colorectal (colon si rect) este al treilea tip de cancer ca frecventa atat la barbati, cat si la femei. Acesta defineste o aglomerare, la nivelul intestinului gros, de celule cu morfologie anormala care cresc si se multiplica rapid, formand tumori.

Potrivit unui studiu recent care a inclus 20 000 de persoane, consumul crescut de carne de pui in adolescnta scade cu 40% riscul dezvoltarii cancerului colorectal.

,,Dintre toate tipurile de cancer, cel colorectal este cel mai influentat de alimentatie. In comparatie cu fumatul, dieta nu este un factor de risc major, insa are rol important”, spune dr. Katharina Nimptsch.

Cercetarile anterioare au demonstrat ca o alimentatie bogata in carne rosie procesata creste riscul cancerului de colon. Ultimul studiu a scos la iveala ca inlocuirea consumului de carne rosie cu cea de pui sau de peste previne aparitia acestui tip de cancer.

,,Descoperirile noastre nu au scos in evidenta o legatura directa intre consumul de carne rosie in adolescenta si aparitia cancerului de colon la maturitate, insa un consum crescut de carne de pui la aceasta varsta a fost asociat unui risc scazut de adenom colorectal”, a mai adaugat medicul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here