Cei mici au pasit in “Laboratorul verde al reciclarii”

Cei mici au pasit in “Laboratorul verde al reciclarii”

Peste 150 de copii din clasele a III-a din Targu-Mures, de la Gimnaziul “Liviu Rebreanu” si Gimnaziul “Al. I. Cuza” au pasit in “Laboratorul verde al reciclarii”. Elevii au avut parte de o experienta multimedia completa in cadrul “Laboratorului”, un autocar modificat si adaptat, cei mici reusind astfel sa inteleaga procesul de colectare selectiva si importanta reciclarii de ambalaje.
Animatie si educatie
Proiectul educational este realizat si finantat integral de Eco-Rom Ambalaje si este dezvoltat in parteneriat cu Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si cu Ministerul Mediului si Padurilor, reprezentand o premiera in Romania, in ceea ce priveste proiectele educationale. Elevii au urmarit o animatie timp de sapte minute si au inteles ca obiectele pe care ei le pot considera nefolositoare si pe care le arunca impreuna cu altele, pot sa devina altceva, daca se respecta procesul de colectare selectiva. “Animatia are o durata de sapte minute si ilustreaza personaje cu personalitate, cu entitati individuale. In animatie, obiectele ii atrag prin limbaj, miscari si ii fac sa inteleaga ca reciclarea este ceva foarte pozitiv”, a declarat Mihaela Dumitrascu, coordonator proiect.
„Cubul magic” si “zona de joc”
In “zona de joc”, elevii sunt testati asupra procesului reciclarii, iar “Cubul magic”, existent in desenul animat, dar cat se poate de real in zona de joc, le arata elevilor produsele care sunt reciclate si produsul rezultat. “In „Cubul magic”, noi le aratam ce poate sa iasa dintr-o cutie de carton si le dam cadou o rigla. Ei vad asta cu ochii lor si raman cu ideea ca reciclarea este un lucru pozitiv si trebuie sa faca asta si acasa. Incercam sa ii educam prin joc si joaca. Copiii raman cu notiuni si asteapta sa mearga acasa sa le povesteasca parintilor si prietenilor ce au vazut”, a adaugat Mihaela Dumitrascu.
Mai putina poluare
“Robotelul Reko ne-a invatat ca hartia, metalele sau sticlele se recicleaza fiecare in locul lor si nu sa le aruncam oriunde pentru ca polueaza”, a explicat elevul Antoniu Contiu. Cei mici au fost incantati de experienta avuta si considera ca si-au insusit lectia. “Daca vom respecta aceste lucruri, nu va mai fi atat de multa poluare”, a explicat Ana Maria Farcas, eleva in clasa a III-a. De la Targu-Mures, Laboratorul va porni la Medias, Sibiu si Cluj, pentru a-i invita si pe altii copii sa il cunoasca pe robotelul Reko. In prima faza a proiectului, “Laboratorul” va ajunge in 25 de orase din Romania unde va fi intampinat de elevii claselor a III-a iar proiectul va continua si in anul urmator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *