Comisia Europeana lanseaza proiectul „Pentru o Europa mai curata”

0
108
Comisia Europeana lanseaza proiectul "Pentru o Europa mai curata"
Comisia Europeana lanseaza proiectul „Pentru o Europa mai curata”

Comisia Europeana a anuntat, marti, lansarea initiativei „Pentru o Europa mai curata”, destinata incurajarii actiunilor de ecologizare, cresterii gradului de sensibilizare cu privire la amploarea problemei pe care o reprezinta deseurile si, totodata, pentru incurajarii schimbarilor de comportament in aceasta privinta. Evenimentul va avea loc la 10 mai, fiind coordonat de Saptamana europeana pentru reducerea deseurilor (EWWR).

Pentru a rezolva problema deseurilor, in ultimii ani, s-au organizat in Europa mai multe campanii de curatenie. „Pentru o Europa mai curata” va reuni aceste initiative in cadrul unui eveniment de curatenie la scara europeana, ce se va desfasura in aceeasi zi pe intregul continent, ajungand la un numar cat mai mare de cetateni, potrivit site-ului Comisiei Europene.

Potrivit Comisiei, in fiecare an, milioane de tone de deseuri ajung pe strazile, in oceanele, pe plajele, in padurile si in zonele naturale ale Europei. In aceasi timp, milioane de europeni se mobilizeaza anual pentru a participa la actiuni voluntare de curatenie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here