Consultare publica referitoare la viitoarele politici ale UE privind energia si schimbarile climatice (2020-2030).

Consultare public? referitoare la viitoarele politici ale UE privind energia ?i schimb?rile climatice (2020-2030).
Consultare publica referitoare la viitoarele politici ale UE privind energia si schimbarile climatice (2020-2030).
Consultare publica referitoare la viitoarele politici ale UE privind energia si schimbarile climatice (2020-2030).

UE si-a stabilit deja obiectivele pe care le are de atins pana in 2020 in ceea ce priveste clima si energia  : reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, diminuarea consumului de energie si cresterea ponderii energiei din surse regenerabile.

Dar pentru mentinerea acestei directii si dupa 2020, trebuie initiat, inca de pe acum, un proces de consultare si reflectie. Planificarea anticipata va incuraja investitiile timpurii in noi infrastructuri si va stimula inovarea in tehnologii cu emisii scazute de CO2.

Comisia lanseaza procesul printr-o consultare on-line  , la care cei interesati pot participa pana la 2 iulie. Va invitam sa va exprimati parerea cu privire la:

  • obiectivele legate de clima si energie pentru 2030 (de ce natura si la ce nivel)
  • modul in care se poate realiza un plan corect care sa ia in considerare nevoile si resursele de energie ale fiecarei tari din UE
  • modul in care strategia UE in domeniul energiei poate ameliora competitivitatea economiei europene.

Opiniile dumneavoastra vor fi integrate in propunerile pe care Comisia urmeaza sa le formuleze in acest an referitoare la o strategie privind schimbarile climatice si energia pentru 2030.

Propunerile sunt menite sa imbunatateasca strategia actuala si sa ia in considerare schimbarile intervenite in configuratia energetica a UE, situatia economica si noile tehnologii.

Obiectivele raman aceleasi: reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, asigurarea aprovizionarii cu energie a Uniunii Europene si sprijinirea cresterii economice, a competitivitatii si a crearii de locuri de munca.

Tot in cadrul strategiei UE de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera, Comisia doreste sa afle care sunt opiniile partilor interesate  cu privire la modalitatile de incurajare a dezvoltarii tehnologiilor de captare si stocare de CO2.

Obiectivele obligatorii privind energiile regenerabile creeaza crestere

Un raport privind progresele inregistrate de UE in dezvoltarea energiei regenerabile  arata ca actuala politica privind obiectivele cu caracter obligatoriu a condus la o crestere puternica a sectorului.

Mai multe gospodarii si intreprinderi ar opta pentru energia regenerabila daca s-ar simplifica procedurile administrative in acest domeniu, daca sursele regenerabile de energie ar fi mai bine integrate in piata energiei si daca programele de subventii ar fi mai clare si mai stabile.

Mai multe detalii pe ec.europa.eu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *