Familia magiunului bio de la Topoloveni se mareste cu dulceata de catina si de napi

Familia magiunului bio de la Topoloveni se mareste cu dulceata de catina si de napi

Familia magiunului bio de la Topoloveni se mareste oficial, de luni. Producatorul Sonimpex Serv Com lanseaza dulceata de catina si pe cea de topinambur (napi), bogate in vitamine si cu calitati terapeutice.

In luna aprilie 2012, gama de dulceturi „Topoloveana” fara zahar adaugat si fara conservanti a fost imbogatita cu doua produse originale.

Dulceata de catina si cea de topinambur au fost lansate, luni, pe piata, in cadrul unui eveniment organizat la fabrica din Topoloveni.

Dulceata de catina cu suc de mar

Conform producatorului Sonimpex Serv Com, topinamburul si catina sunt utilizate pentru prima data in Romania ca ingredient principal in dulceturi, aceste doua ingrediente fiind recunoscute pentru calitatile lor terapeutice.

Dulceata de catina „Topoloveana”, fara zahar adaugat si fara conservanti, este o dulceata in care fructele de catina sunt pastrate integral. Samburii de catina trebuie striviti in dinti, pentru ca acestia contin 18-20% ulei. Continutul produsului finit este 68% catina si 32% suc concentrat de mar.

Bogata in vitamine si carotenoide

Printre calitatile nutritive ale fructelor de catina se numara continutul bogat de vitamine: Vitamina C, care creste capacitatea de aparare a organismului fata de infectii, favorizeaza depunerea calciului in oase si absorbtia fierului din tubul digestiv; vitamina E, care are un rol important in procesele de regenerare celulara si actiune antioxidanta; Carotenoide (alfa si beta caroten), care sunt precursori ai vitaminei A. Carotenoidele previn actiunile degenerative ale pielii si mucoaselor, contribuie la mentinerea acuitatii vizuale, stimuleaza formarea de anticorpi; Vitaminele B 1, B 2, PP, F, provitamina D; Minerale: calciu, fosfor, magneziu, potasiu, sodiu, fier; Acizi grasi esentiali nesaturati (omega 3, omega 6, omega 9). Acizii grasi omega 3 si omega 6 au rol in prevenirea afectiunilor cardiovasculare, neoplasmelor (in special mamar si prostatic), in mentinerea optima a imunitatii si au efect antidepresiv; Acid oleic cu rol in scaderea nivelului colesterolului sanguin.

Ca actiuni terapeutice, sunt vizate urmatoarele: antiscorbutica, antiinflamatorie, antimicrobiana, antialgica, de regenerare a tesuturilor, anticoagulanta, antioxidanta si implicit antitumorala, cicatrizanta si antiulceroasa, antidepresiva, protector si regenerant hepatic, protector impotriva radiatiilor, tonic general prin continutul bogat in minerale si vitamine.

Dulceata care scade riscul osteoporozei

Dulceata de topinambur (sau napi, cum sunt cunoscuti in popor) „Topoloveana” fara zahar adaugat si fara conservanti este o dulceata in care topinamburul se regaseste sub forma de cubulete, in suc concentrat de mar.

Conform producatorului, Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare Bucuresti a recomandat-o.

„Produsul prezinta o cantitate considerabila de fibre alimentare, atat insolubile (10,1%), cat si solubile (7,7%). Fibra solubila este reprezentata in special de inulina, considerata ingredient alimentar functional, deoarece poate modifica procesele fiziologice si biochimice din organismul uman, avand rol preventiv in aparitia unor boli si conducand la o stare de sanatate imbunatatita. Inulina are rol de agent bifidogenetic, care stimuleaza sistemul imunitar al organismului, scade nivelul de bacterii patogene in intestin, combate constipatia, scade riscul osteoporozei prin cresterea absorbtiei mineralelor (in special calciul), reduce riscul aterosclerozei prin scaderea sintezei trigliceridelor si a acizilor grasi in ficat si reducerea nivelului acestora in ser, reduce absorbtia de zahar din sange, prevenind sindromul metabolic si diabetul zaharat”, se arata intr-un comunicat de presa emis de producatorul dulceturilor Topoloveana si al magiunului de Topoloveni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *