Sanatate: Calinul scade tensiunea

Calinul este un arbust stufos, care creste in paduri umede si stufarisuri. In scop medicinal se foloseste scoarta ramurilor si a tulpinilor tinere. Aceasta planta contine substante amare, rezine, pectine, acizi, saponine, amidon, tanini, heretozide si flavonoide. Calinul are proprietati antispastice, antiinflamatorii, astringente, diuretice, antidismenoreice, hipotensive, sedative, cardiotonice si laxative. Preparatele obtinute din calin sunt…

Citește mai departe
Ceaiul de hrean, consolideaza plamanii si reduce riscul de dezvoltare a diferite tipuri de cancer

Hreanul – medicament natural miraculos. 6 afectiuni in care are efect si 3 retete terapeutice

Hreanul se poate folosi in stare cruda, proaspat, ras, pentru a da gust mancarurilor, fiind apreciat pentru aroma speciala si pentru gustul picant, dar si sub forma de tinctura, energizant, sirop sau vin tonic, ca medicament natural. 1. Afectiuni cardiovasculare Anumite substante pe care le contine hreanul au efecte benefice asupra circulatiei sangelui in zonele…

Citește mai departe

Ce boli vindeca urzicile

Primavara este momentul ideal pentru a urma o cura de urzici. Cu multiple proprietati terapeutice, urzicile constituie o sursa de vitamine si minerale care ne ajuta sa ne refacem dupa anotimpul rece si sa prevenim anemia. Bogate in substante bioactive, precum fier, magneziu, calciu, potasiu si siliciu, urzicile contin si vitaminele A, K, PP, dar…

Citește mai departe

Remedii din plante pentru oboseala

Ghimbirul, energizant natural Cu un aroma aparte si cu un gust usor picant, ceaiul de ghimbir se numara printre cele mai bune surse de energie oferite de natura. Datorita proprietatilor vitaminizante (C, A, B2, B3, E) si mineralizante (fier, zinc, potasiu), ghimbirul alunga starea de oboseala, inclusiv cea din convalescenta. Spre deosebire de cafea, ceaiul…

Citește mai departe

Afinele au primit din partea medicilor distinctia de „Cel mai bun produs anti-imbatranire”

Afinele sunt fructele cele mai utile pentru om, o adevarata comoara de vitamine si minerale valoroase. Afinele pot fi folosite nu doar pentru a consolida sistemul imunitar dar, de asemenea, pentru a incetini procesul de imbatranire. In primul rand, afinele sunt bogate in antioxidanti – substante care absorb radicalii liberi nocivi din organism. Astfel, aceste…

Citește mai departe
Berea, singura b?utur? bogat? în Vitamina B

Berea, un posibil scut impotriva gastritei si ulcerului

Potrivit unui studiu realizat de cercetatorii din Marea Britanie, consumul moderat de bere poate preveni cu pana la 17% riscul infectiei cu Helicobacter Pylori, bacterie care infecteaza mucoasa stomacului si a duodenului, responsabila cu gastrita si ulcerul. Mai mult, berea poate facilita eradicarea bacteriei, datorita efectului sau antibacterian. Rezultatele au indicat ca un consum moderat…

Citește mai departe

Merisorul te ajuta sa ai o imunitate excelenta si previne sau trateaza infectiile urinare

Creste in zonele muntoase si poate fi cules toamna. Contine vitamina C si este o sursa importanta de antioxidanti. De aceea, te ajuta sa ai o imunitate excelenta si previne sau trateaza infectiile urinare. de Libertatea pentru femei, 22 Octombrie 2012 Merisorul, numit si coacaz de munte, are, pe langa gustul placut dulce-acrisor, actiune antiseptica,…

Citește mai departe

Cretusca, un calmant pentru durerile reumatice

Florile de cretusca, asemanatoare la aspect celor de soc, contin numeroase substante active importante, precum: taninuri, vanilina, glucozide, flavonoide, acid salicilic, fier, sulf si calciu. „Datorita compozitiei chimice, cretusca are proprietati antidiareice, antihemoragice, diuretice, cardiotonice si astringente. Planta este un remediu pentru mai mult de 70 de afectiuni, iar preparatele cu cretisoara au efecte pozitive,…

Citește mai departe

Galbenelele calmeaza durerile gastrice

Printre afectiunile care se agraveaza dupa Sarbatori se numara gastritele, atat cele hiperacide, cat si cele hipoacide, ulcerul gastric si hemoragiile digestive. In astfel de afectiuni, cele mai eficiente sunt curele de lunga durata cu infuzii de galbenele. Acestea contin saponine, carotenoizi, acizi grasi, uleiuri volatile, alaturi de saruri de mangan. Datorita compozitiei lor chimice,…

Citește mai departe

Ce bauturi refuza gastrita?

Se face o exagerare de catalogare drept gastrite a unor neplaceri ale tubului digestiv. Terminatia cuvantului „ita” consfinteste o inflamatie in invelisul interior al stomacului. In aceasta mucoasa a stomacului se cuibareste des si pacatosul acela de agresor Helicobacter Pylori, cel care aduce ulcer si favorizeaza in cel mai mare numar al gastritelor instalarea acestei…

Citește mai departe

Top 5 alimente care „supara” stomacul

Persoanele bolnave de gastrita sau ulcer trebuie sa evite anumite alimente care stimuleaza aciditatea gastrica. De asemenea, si stresul le face rau Carnea grasa, dulciurile, condimentele si alcoolul se numara printre alimentele care „supara” stomacul, atunci cand suferiti de gastrita sau ulcer. Medicii spun ca persoanele care sunt diagnosticate cu aceste afectiuni trebuie sa aiba…

Citește mai departe