Korodi: Transferurile internationale de deseuri ar putea fi urmarite online intr-o retea regionala

Korodi: Transferurile internationale de deseuri ar putea fi urmarite online intr-o retea regionala

Ministrul Mediului, Attila Korodi, a declarat ca Romania si alte state ar putea initia o retea regionala de monitorizare online a transferurilor internationale de deseuri, care ar permite urmarirea transporturilor, cantitatea pentru care s-a cerut acordul si momentul exact al valorificarii. Attila Korodi a spus ca Romania este printre primele tari din Europa Centrala si…

Citește mai departe
Finalizarea proiectului elvetiano-roman de gestionare durabila a ecosistemelor forestiere

Finalizarea proiectului elvetiano-roman de gestionare durabila a ecosistemelor forestiere

Acordul s-a derulat pe o perioada de 6 luni, iar valoarea acestuia de 30.000 franci elvetieni. Din aceasta suma, contributia nerambursabila a Elvetiei este de 85%, Departamentul pentru Ape, Paduri si Piscicultura asigurand o cofinantare de minimum 15%. La data de 26 august 2013 s-a semnat Acordul de asistenta prin intermediul Facilitatii de Pregatire a…

Citește mai departe
Dan Adamescu, retrocedare dubioasa a peste 1.300 de hectare de padure

Ministerul Mediului, 30 mii franci elvetieni pentru informatizare

Rovana Plumb, ministrul Mediului, a semnat, pe 26 august, un acord privind informatizarea in domeniul ecosistemelor forestiere, derulat, timp de sase luni, in Programul de Cooperare Elvetiano-Roman si avand o valoare totala de 30 mii franci elvetieni, dintre care contributia nerambursabila a Elvetiei este de 85%, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul ministerului de resort….

Citește mai departe
Tulcea: Proiect pentru promovarea tehnologiilor ecologice de tratare a apelor uzate

Tulcea: Proiect pentru promovarea tehnologiilor ecologice de tratare a apelor uzate

Cercetare-Dezvoltare Delta Dunarii (INCDDD) a inceput un studiu pentru a identifica localitatile din Romania care din cauza numarului mic de locuitori nu pot primi fonduri europene pentru dezvoltarea unor sisteme de tratare a apelor uzate, dar care pot beneficia de tehnologii prietenoase cu mediul de tratare a acestora. Managerul proiectului WASTEnet, cercetatorul INCDDD Jenica Hanganu,…

Citește mai departe

E-mall cu produse ecologice si formare profesionala gratuita pentru producatori

Peste 1,350 milioane euro vor fi cheltuiti pentru implementarea unui proiect european care sa asigure suportul pentru cooperarea transfrontaliera in afaceri, promovarea produselor locale, cele ecologice in mod special, si sporirea potentialului de investitii in zona Olt – Pleven. Consiliul Judetean Olt are la dispozitie mai putin de 3 luni pentru a implementa un nou…

Citește mai departe
Ziua Mondial? a Zonelor Umede, s?rb?torit? peste tot în lume în a doua zi a lunii februarie

Ministerul Mediului vrea 58 milioane lei din fonduri UE, pentru managementul Deltei

Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice (MMSC) vrea sa acceseze fonduri europene de peste 58 de milioane de euro pentru implementarea Planului de management integrat pentru zona Deltei Dunarii, in perioada 2016 – 2020, potrivit unui raspuns la solicitarea Mediafax. Planul de maeagement integrat pentru zona Deltei Dunarii reprezinta o revizuire a planului de management al…

Citește mai departe
Galati: APM vorbe?te de 2,67 mp de spatii verzi pe cap de locuitor, din calculele prim?riei reies 31 mp

Galati: APM vorbeste de 2,67 mp de spatii verzi pe cap de locuitor, din calculele primariei reies 31 mp

In prima parte a acestui an vor fi incheiate recensamantul spatiilor verzi din Galati si inscrierea acestora in „Registrul spatiilor verzi“, operatiune la finalul careia va fi clarificata o controversa, aceea a suprafetei pe cap de locuitor. Daca potrivit statisticilor Agentiei de Protectia Mediului ar fi 2,67 mp pe cap de locuitor, in statisticile Primariei…

Citește mai departe

Exista si organisme modificate genetic naturale? Un cercetator incearca sa demonstreze ca da

Schimbarile climatice anuntate de tot mai desele iesiri din norma ale anotimpurilor cu efectele lor daunatoare asupra recoltelor ii determina pe specialisti sa gaseasca solutii pentru a feri generatiile viitoare de problemele penuriei de alimente. In paralel cu eforturile privind constientizarea problemelor ridicate de incalzirea globala si punerea in aplicare a politicilor menite sa conduca…

Citește mai departe

Trei arii protejate din Regiunea Centru vor beneficia de o importanta finantare

Proiectele privitoare la trei arii protejate din Regiunea Centru vor beneficia de o importanta finantare obtinuta de catre Asociatia Biounivers din judetul Alba. Este vorba despre o suma nerambursabila de 2,1 milioane de lei, pentru elaborarea planurilor de management, pentru trei arii protejate. Asociatia Biounivers este condusa de Kinga Muncus Nagy, sotia biologului Mihai Muncus…

Citește mai departe

Masuri integrate de management pentru cunoasterea si protejarea valorilor Parcului National Cozia

RNP Romsilva-Administratia Parcului National Cozia RA „Masuri integrate de management pentru cunoasterea si protejarea valorilor PN Cozia” COD PROIECT: SMIS-CSNR 36662 Proiect cofinantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala RNP Romsilva – Administratia Parcului National Cozia RA implementeaza proiectul „Masuri integrate de management pentru cunoasterea si protejarea valorilor PN Cozia”, proiect cofinantat din FEDR prin…

Citește mai departe

Zimbrul carpatin are nasi in Bacau

Organismul Intermediar Bacau pentru proiectele POS Mediu coordoneaza un proiect in valoare de 1,5 milioane de lei pentru conservarea speciei zimbru la Vinatori Neamt Organismul Intermediar (OI) Bacau din Programul Operational Sectorial “Mediu” coordoneaza aplicarea unui proiect in valoare de 1,5 milioane de lei pentru conservarea speciei de zimbri in zona Vinatori Neamt, care se…

Citește mai departe

Licitatie la Agentia Nationala pentru Protectia Mediului pentru un sistem IT de 50,3 milioane lei

Agentia Nationala pentru Protectia Mediului (ANPM) va organiza in septembrie o licitatie pentru achizitionarea unui sistem IT destinat zonelor naturale protejate, valoarea contractului fiind de 50,3 milioane de lei (TVA inclusa). Denumit „Servicii si echipamente necesare pentru realizarea sistemului integrat de management si constientizare in Romania a retelei Natura 2000”, contractul va avea o durata…

Citește mai departe

Romania a derulat un studiu pentru controlul eroziunii costiere la Marea Neagra, de 385.772 dolari

Romania a derulat in perioada septembrie 2007-august 2009 un studiu amplu despre controlul eroziunii costiere in zona nordica a Marii Negre, pentru care a primit 385.772 dolari de la Agentia Statelor Unite pentru Comert si Dezvoltare, au declarat pentru NewsIn reprezentanti ai Ministerului Mediului. „USTDA (Agentia Statelor Unite pentru Comert si Dezvoltare) a oferit un…

Citește mai departe

Sisteme informatice de supraveghere a mediului

Ce este GIS? Tehnologia Geographic Information Systems (GIS) poat fi utilizata pentru investigatii stiintifice, planificare si administrare de resurse. GIS este mai mult decat o combinatie de hardware si software. Un sistem GIS include procese, personal si date. Ca si alte sisteme, GIS suporta achizitia, managementul, analiza si vizualizarea datelor referite spatial. Aceste capabilitati fac…

Citește mai departe

Predictia si remediere unor evenimente de mediu

Prin acest articol, dorim sa facem cunoscut faptul ca a fost elaborata o metodologie de mediu, continand probleme specifice mediului inconjurator, care se rezolva folosind tehnici mixte GIS si analiza numerica. Utilizarea unui astfel de instrument in organizatiilede mediu guvernamentale sau neguvernamentale ar reprezenta un salt calitativ in activitatea acestora. Metodologia a fost elaborata in…

Citește mai departe

Resurse durabile

HARTA VERDE A BUCURESTIULUI – Trasee culturale pietonale Resursele culturale si naturale ale Bucurestiului reprezentate pe Harta Verde pot fi descoperite si valorificate prin promovarea lor ca trasee cultural-turistice pietonale. In urma dezvoltarii unei infrastructuri, aceste trasee pot fi parcurse si cu bicicleta. Astfel se poate reduce gradul de poluare prin incurajarea utilizarii acestor mijloace…

Citește mai departe

Initiativa – Liceenii promoveaza Harta Verde

Asociatia Culturala Goodartofnoon dezvolta dinamic Harta Verde a Bucurestiului, ajungind in faza de proiect-pilot al componentei educationale. Harta Verde a Bucurestiului isi propune sa devina un ghid al Bucurestiului ce promoveaza un mod de viata durabil, identificind resurse naturale, culturale si sociale. Aceasta initiativa urmareste responsabilizarea cetatenilor si a autoritatilor locale in vederea dezvoltarii unui…

Citește mai departe