Sănătate: Hreanul contribuie la întărirea sistemului imunitar

Sanatate: Hreanul contribuie la intarirea sistemului imunitar

Hreanul face parte din aceeasi familie cu broccoli si varza, fiind cultivat in special pentru radacina sa, care contine vitamina C, sulfura de alil, uleiuri eterice, fier, potasiu, calciu si magneziu. Hreanul, datorita proprietatilor sale, detoxifica organismul, incalzeste sangele, contribuie la intarirea sistemului imunitar si la absorbtia optima a fierului, necesar pentru regenerarea globulelor rosii…

Citește mai departe
Anotimpuri la borcan, proiectul care transform? talentul din buc?t?rie în afaceri de familie, continu? recrut?rile

Conservanti naturali pentru muraturile si conservele de iarna

Traim intr-o lume “chimica”, mancam chimicale, ne spalam cu produse de sinteza, pline de chimicale, aditivi si compusi periculosi pentru sanatate. In aceste conditii, este obligatoriu sa invatam sa folosim variante de conservanti naturali pentru preparatele facute in casa, de genul muraturilor, gemurilor si dulceturilor. Exista patru produse care functioneaza ca si conservanti naturali si…

Citește mai departe
Ceaiul de hrean, consolideaza plamanii si reduce riscul de dezvoltare a diferite tipuri de cancer

Hreanul – medicament natural miraculos. 6 afectiuni in care are efect si 3 retete terapeutice

Hreanul se poate folosi in stare cruda, proaspat, ras, pentru a da gust mancarurilor, fiind apreciat pentru aroma speciala si pentru gustul picant, dar si sub forma de tinctura, energizant, sirop sau vin tonic, ca medicament natural. 1. Afectiuni cardiovasculare Anumite substante pe care le contine hreanul au efecte benefice asupra circulatiei sangelui in zonele…

Citește mai departe
Ceaiul de hrean, consolideaza plamanii si reduce riscul de dezvoltare a diferite tipuri de cancer

Hreanul cel tamaduitor

Radacina de hrean este foarte bogata in vitamine (in special C si complexul B) si minerale , contine subsatnte antibiotice naturale, enzime, fitohormoni. Cunoscut inca din vremea antichitatii, leac pretuit de greci si romani, hreanul era o planta raspandita si la daci, care ii spueau usturonila. Frunzele crude, legate pe frunte alungau durerule si limpezeu…

Citește mai departe

Cele mai bune antibiotice din gradina

Usturoiul, ceapa, mararul, busuiocul, cimbrul si hreanul actioneaza asupra bacteriilor in acelasi mod ca si antibioticele. Spre deosebire de acestea, „medicamentele” din natura au mai putine efecte secundare. Considerat de foarte mult timp un „aliment-miracol”, usturoiul este recunoscut datorita continutului bogat in vitamine (complex B, C), in minerale (calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, zinc si…

Citește mai departe

5 alimente care te feresc de raceala

Alimentatia te ajuta sa-ti intaresti sistemul imunitar si te fereste de raceala. Multe dintre ingredientele folosite zilnic in bucatarie pot fi utilizate cu succes si in eliminarea infectiilor. In aceasta perioada, invata sa mananci alimente ce contin vitamina C sau alte substante care te ajuta sa nu te imbolnavesti. Portocale Se stie foarte bine ca…

Citește mai departe

Hreanul – antibiotic natural

Hreanul este bogat in vitamine si minerale, iar medicii nutritionisti spun ca acest condiment este considerat un antibiotic natural, deoarece are proprietati benefice in lupta impotriva microbilor care ne pun in pericol sanatatea. In plus, prin compozitia sa, hreanul ajuta la distrugerea celulelor cancerigene din corp, iar specialistii spun ca, in cazul persoanelor bolnave de…

Citește mai departe

Nea Sandu vindeca cu iarba

Bolile de ficat, ulcerul sau reumatismul. Sunt doar cateva dintre durerile pe care un prahovean de 80 de ani sustine ca le poate vindeca cu plante doar de el stiute. Mos Sandu a invatat sa faca „de leac” de la niste babe care au trait mai mult de 90 de ani. Astazi este cautat de…

Citește mai departe

Terapie cu suc de legume

Sucurile de legume sunt folosite ca adjuvant in multe boli cronice. Iata in continuare cateva, cu largi utilizari in medicina naturista si in cosmetica. Sucul de hrean contine vitaminele C, A, B1 si B2, ulei volatil, substante asemanatoare antibioticelor. Se obtine prin presarea rondelelor de hrean care au fost anterior tinute in sirop de zahar….

Citește mai departe

Hrean cu 5 E-uri

Prepararea hreanului ras este o activitate care nu dureaza mai mult de zece minute. Gospodinele care nu au insa acest timp pot cumpara un produs de-a gata, numai ca trebuie sa fie atente ca pe langa hrean mai cumpara si o multime de aditivi alimentari. Hreanul ras in otet Kiskunfelegyhazi are in compozitie cinci aditivi…

Citește mai departe

Smak sintetic cu pretentie de hrean ras

Hreanul ras Smack nu mai pastreaza nimic din efectele benefice ale acestei legume, pentru ca este amestecat cu o multime de aditivi alimentari, care nici nu erau necesari intr-un astfel de produs. Indulcitorii, zaharina si acesulfam K, si conservantul benzoat de sodiu sunt considerati de lumea stiintifica cu un puternic potential cancerigen, iar metabisulfitul de…

Citește mai departe

Gospodarii bio din Mosna

EXEMPLU – Pentru familia Schuster, agricultura ecologica este un mod de viata Lavinia si Willi Schuster s-au intors din Germania in „97 ca sa faca agricultura ecologica in Romania. Pentru familia lor, bio reprezinta un mod de viata. Vizitati magazinul bio online www.Biolateria.ro Peste 3.000 de produse bio sau produse naturiste de la cei mai…

Citește mai departe