Rusii o folosesc cand gatesc celebrele lor borsuri, iar noi o apreciem doar in binecunoscuta salata cu hrean care acompaniaza rasolul fraged de vita. Cu toate astea, sfecla-rosie merita mai mult.
I se poate spune, pe buna dreptate, o bomba cu energie. Este atat de sanatoasa, incat ea singura, consumata proaspata, sub forma de suc ori in salate care de care mai gustoase, poate tine departe o multime de boli!
Intareste imunitatea
Pe timpul iernii, organismul este supus permanent atacului diverselor forme de virus gripal si nu numai. Pentru o protectie eficienta, este indicat sa avem o alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale. Iar sfecla-rosie contine din belsug tot ce avem nevoie pentru a lupta impotriva bolilor de sezon.
Previne cancerul
Betacianina, pigmentul care da culoarea inconfundabila acestei legume cu gust dulce-acrisor, are dovedite proprietati antioxidante. Asta inseamna ca protejeaza celulele si impiedica degenerarea lor. Are proprietati antitumorale dovedite!
Scade tensiunea
Sfecla-rosie contine mari cantitati de nitrati, substante care, odata transformate in nitriti, produc o vasodilatatie la nivelul arterelor, scazand in felul acesta tensiunea arteriala
Trateaza anemia
Este foarte bogata in fier, mineral de care organismul are nevoie pentru producerea de hemoglobina. Nu doar cei care sufera de anemie se pot bucura de aceste proprietati, ci si femeile insarcinate, cele aflate la menopauza ori persoanele pe care ciclul menstrual le saracesc de o multime de minerale si vitamine esentiale.
Suc detoxifiant
Bea in fiecare zi cel putin un pahar de suc preparat din sfecla-rosie, morcov si mar! Are gust bun si detoxifica ficatul si intestinul gros.