Smak sintetic cu pretentie de hrean ras

Hreanul ras Smack nu mai pastreaza nimic din efectele benefice ale acestei legume, pentru ca este amestecat cu o multime de aditivi alimentari, care nici nu erau necesari intr-un astfel de produs.
hrean cu aditivi
Indulcitorii, zaharina si acesulfam K, si conservantul benzoat de sodiu sunt considerati de lumea stiintifica cu un puternic potential cancerigen, iar metabisulfitul de sodiu impiedica fixarea vitaminei B1 si duce la aparitia crizelor de astm si a alergiilor. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, atrage atentia ca produsul analizat are un profil nutritional dezechilibrat. Acesta este imprimat de cantitatea mare de ulei vegetal, dar si de glucidele cu index glicemic ridicat, zahar. Din aceasta cauza, ii este imprimata si o valoare energetica mare. In urma analizei ingredientelor inscrise pe eticheta, specialistul le recomanda celor cu sensibilitate la aditivii alimentari utilizati sa evite consumul acestui produs. Nu este recomandat copiilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, supraponderalilor si obezilor.
INGREDIENTE:
Hrean 60%, apa, ulei vegetal, regulator de aciditate: acid citric E330, zahar, sare, agent de ingrosare (guma de guar E412, guma de xanthan E415), antioxidant-metabisulfit de sodiu E223, lapte praf, conservanti (benzoat de sodiu E211, sorbat de potasiu E202), indulcitori (zaharina E954 si sare de sodiu, acesulfam K E951). Contine fenilalanina, zahar si indulcitori. Valori nutritionale/100 g: valoare energetica: 489 kj/117 kcal, proteine 2,2 g, carbohidrati 9,6 g, grasimi 7,8 g.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *