Dietele bogate in legume pot sa incetineasca declinul cognitiv la varsta a treia

Dietele bogate in frunze proaspete de salata, fasole, fructe de padure si cereale integrale au potentialul de a incetini procesul de imbatranire a creierului si declinul cognitiv la persoanele de varsta a treia, potrivit unui studiu publicat in Statele Unite ale Americii, informeaza Reuters, citat de Mediafax. Declinul cognitiv reprezinta o etapa normala a procesului de…

Citește mai departe

Leacul pentru bolile autoimune: Alimentatia sanatoasa

Oferiti mai multa atentie calitatii alimentelor Poliartrita reumatoida este una din cele mai frecvente boli autoinfla­ma­to­rii, care ataca, cel mai adesea, arti­cu­latiile. Ca majoritatea bolilor auto­infla­matorii, cauza exacta nu se cu­noaste. Ceea ce se stie este ca sistemul imuni­tar, care are capacitatea de a recunoaste toate celu­lele propriului corp, „pierde” aceasta capacitate si nu isi…

Citește mai departe
Seminţele de chia, miraculoase pentru sănătate. Conţin de 5 ori mai mult calciu decât laptele

Semintele de chia, miraculoase pentru sanatate. Contin de 5 ori mai mult calciu decat laptele

Desi inca nu sunt foarte populare in dieta romanilor, semintele de chia au un continut bogat in fibre, acizi grasi omega-3 (scad colesterolul rau), proteine, vitamine (A, B, E, D), antioxidanti si minerale (calciu, fosfor, potasiu, sulf, fier, iod, cupru, zinc, sodiu, magneziu, mangan), care le recomanda a fi miraculoase pentru sanatate. Semintele de chia…

Citește mai departe

Deodorant natural si ecologic, facut acasa

Diferenta dintre deodorant si antiperspirant este ca deodorantul permite eliberarea toxinelor din corp prin intermediul transpiratiei axilelor. Bicarbonatul de sodiu este principalul „vinovat” pentru neutralizarea mirosului neplacut deoarece nu blocheaza eliminarea toxinelor prin porii axilari, ci o incurajeaza. Astfel, nu mirosim urat, iar corpul nostru nu este plin de toxine. Utilizarea unui deodorant natural, ecologic…

Citește mai departe

Leacuri din gradina: Castanele comestibile

Piureul din castane, un adevarat elixir, este unul dintre putinele produse care, prelucrate termic, pastreaza in mare parte vitaminele fructului proaspat. Datorita aportului imens de vitamine si minerale, acesta este un tonic natural extrem de puternic. Castanul comestibil (castanul dulce) este un arbore (Castanea sativa) din familia Fagaceae, originar din sudul Europei si al Asiei…

Citește mai departe

Ce pot face pentru sanatatea ta consumul a 4 lingurite de ulei de masline pe zi

Includerea in mod regulat a uleiului de masline in alimentatie are beneficii semnificative pentru sanatate. Potrivit unui studiu, consumul a doar patru lingurite pe zi poate scadea riscul de infarct. Astfel, o serie de indicatori pentru bolile de inima s-au imbunatatit in numai sase saptamani, dupa consumul uleiului de masline. Cercetatorii au investigat efectul uleiului…

Citește mai departe
Bani de la UE pentru romanii care cresc oi merinos, vaci din rasa sura de stepa sau porci mangalita

Bani de la UE pentru romanii care cresc oi merinos, vaci din rasa sura de stepa sau porci mangalita

Gospodarii care cresc animale pe cale de disparitie au sanse mari sa primeasca bani. Ministerul Agriculturii cere Uniunii Europene sprijin pentru fermierii romani care au in batatura oi merinos, vaci din rasa sura de stepa sau porci mangalita. Desi se afla pe teritoriul tarii noastre de sute de ani, vacile din rasa sura de stepa…

Citește mai departe

Cat de sanatoasa este margarina?

Se poate spune ca margarina este un aliment controversat. Desi trebuia sa inlocuiasca untul, ea a fost criticata inca de la inceput datorita continutului ridicat de grasimi trans, nocive pentru sanatate. Care este adevarul despre margarina? Margarina a fost inventata in 1869 de catre chimistul francez H. Mège Mouriès, care a amestecat grasimi animale, in…

Citește mai departe
Mimi Walter: „Dac? românii ar mânca la fel ca str?bunii lor, nu ar mai avea atâtea probleme de s?n?tate“

Mimi Walter: „Daca romanii ar manca la fel ca strabunii lor, nu ar mai avea atatea probleme de sanatate“

Termenul vegan a aparut in Marea Britanie in anul 1944, cand Donald Watson si Elsie Shrigley s-au revoltat fata de vegetarienii de la acea vreme care inca obisnuiau sa consume lactate si oua. Astfel au fondat Societatea Vegana, cu scopul principal de a milita impotriva exploatarii animalelor. De atunci au aparut nenumarate dovezi ca o…

Citește mai departe
E sezonul rosiilor: iata zece lucruri surprinzatoare prea putin cunoscute despre banalele tomate

Secretul nestiut al rosiilor. De ce trebuie sa incepi acum sa te dai cu tomate pe fata

Oamenii de stiinta spun ca pentru a pastra pielea tanara nu avem nevoie de creme speciale ci de… rosii, scrie Daily Mail, citat de obiectiv.info. Studiile arata ca consumul de pasta de tomate protejeaza impotriva arsurilor solare si de imbatranirea pielii cauzate de expunerea la soare. Substanta care previne imbatranirea este licopenul, un pigment natural,…

Citește mai departe

Verdeturile sunt o bomba vitaminizanta, cu beneficii excelente pentru sanatate si silueta. Dieta verde, o metoda eficienta de ardere a grasimilor

Leurda, stevia, spanacul, salata verde, urzicile sunt doar cateva dintre verdeturile de sezon cu beneficii extraordinare pentru sanatate, in compozitia acestora regasindu-se o multime de vitamine si minerale, printre care vitaminele A, B2, K si C, sulf, ulei eteric, saruri minerale de calciu, fier, fosfor, magneziu, potasiu, sodiu, cupru si adenozina, o substanta care reduce…

Citește mai departe
Sfecla ro?ie are nenum?rate beneficii pentru organism

Sfecla rosie invinge anemia

Sfecla rosie este un adevarat izvor de sanatate si de vitalitate, furnizand organismului numeroase vitamine si minerale, printre care: vitaminele A, C, B6, B9, calciu, fier, magneziu, fosfor, zinc, mangan sau potasiu. Aceasta isi pastreaza toate proprietatile chiar si in urma procesului de fierbere. Buna impotriva oboselii accentuate Sfecla rosie e excelenta contra anemiei si…

Citește mai departe
Etichetarea tip semafor a alimentelor: Rosu - pericol pentru sanatate, verde - numai bun de mancat

Etichetarea tip semafor a alimentelor: Rosu – pericol pentru sanatate, verde – numai bun de mancat

Produsele alimentare din majoritatea supermarketurilor britanice sunt supuse unei etichetari care respecta cele trei culori ale semaforului – verde, galben, rosu – in functie de cat de bune sunt pentru sanatate. Potrivit Agentiei britanice pentru Securitate Alimentara (FSA), cand cumparatorul vede eticheta rosie, trebuie sa se gandeasca de doua ori inainte sa-l aleaga. Daca este…

Citește mai departe