Sunetele a peste 9.000 de specii de pasari si animale, accesibile oamenilor din toata lumea

Laboratorul de ornitologie al Universitatii Cornell, din Statele Unite ale Americii, adaposteste cea mai mare arhiva digitala din lume care reproduce sunetele emise de pasari si animale. Colectia contine aproape 150.000 de inregistrari digitale, care stocheaza sunete produse de 9.000 de specii. Curatorul audio Greg Budney sustine ca aceasta arhiva a revolutionat dmoeniul ornitologic, intrucat oameni din toata…

Citește mai departe

Invazia castorilor in Lunca Muresului

O comoara nepretuita se ascunde in unele zone ale Parcului Natural Lunca Muresului Arad, dupa mai bine 200 de ani de cand s-a stabilit ca aceasta a disparut. Este vorba de brebul sau castorul european (Castor fiber), cel mai mare reprezentant european al acestor rozatoare (Rodentia). In urma cu doua secole, aceasta specie era cel…

Citește mai departe

Proiect pentru monitorizarea ariilor din Iasi

Agentia pentru Protectia Mediului Iasi va demara in urmatoarea perioada o campanie de monitorizare a ariilor protejate din judet. Specialistii de mediu vor inventaria si cartografia zonele protejate din judet, speciile de pasari si animale din ariile protejate si vor intreprinde masuri speciale de conservare a speciilor si a habitatelor naturale. De asemenea, acestia vor…

Citește mai departe
Craiova: Târg de produse tradiționale și ecologice, pe esplanada TNC

„Agro Expo Bucovina & Salonul produselor ecologice” – 22 – 24 martie, Suceava

Targul international de agricultura si industrie agroalimentara „Agro Expo Bucovina & Salonul produselor ecologice”, organizat de Camera de Comert si Industrie Suceava si Shopping City Suceava in parteneriat cu Consiliul Judetean Suceava, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Institutia Prefectului Suceava, Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Suceava, reuneste peste 125 dintre cele mai renumite companii…

Citește mai departe

Viata salbatica din Delta Dunarii

Stiati ca pisicile salbatice din Delta Dunarii pot atinge o lungime de pana la un metru, iar garlita mare zboara tocmai din Siberia ca sa se adaposteasca de frig in climatul bland al Deltei? Acum, iubitorii de natura pot vedea egretele, starcii purpurii, testoasele, viperele sau pisicile salbatice in mediul lor natural, fara sa fie…

Citește mai departe

Agro Expo Bucovina 2013

Peste 100 de companii din Romania, Ungaria, Italia, Cehia si Danemarca va asteapta la Agro Expo Bucovina 2013 Targul international de agricultura si industrie  agroalimentara  AGRO EXPO BUCOVINA & SALONUL PRODUSELOR ECOLOGICE, organizat de Camera de Comert si Industrie Suceava si Shopping City Suceava in parteneriat cu  Consiliul Judetean Suceava, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale,…

Citește mai departe
Banca Mondial? va realiza o strategie pentru Delta Dun?rii ?i Zona Metropolitan? Constan?a

Lacul Vacaresti, delta din inima Bucurestiului. Cum s-a format si ce specii de pasari si animale pot fi vazute acolo

Intins pe o suprafata de 189 de hectare, Lacul Vacaresti a fost la originea sa un proiect initiat de Nicolae Ceausescu in anii ’80. Totul a fost insa abandonat dupa Revolutie, ramanand doar o imensa groapa imprejmuita de maluri betonate. Lacul antropic Vacaresti se afla in sectorul 4, cuprins intre Calea Vacaresti, Soseaua Oltenitei, Soseaua…

Citește mai departe

Au fost catalogate speciile de plante si animale din Situl Natura 2000 Ignis

In cadrul proiectului Managementul Durabil al Sitului Natura 2000 Ignis, in perioada noiembrie 2011 – martie 2012 a avut loc o investigare a biodiversitatii din sit, sub coordonarea Agentiei pentru Protectia Mediului Maramures. Cu aceasta ocazie, au fost identificate in teren categoriile de habitate forestiere si de tufarisuri, corelate cu avifauna si fauna de mamifere…

Citește mai departe

Targul international de porumbei

Targul STARGECCLUB – BUCOVINA 2012, Suceava, 16 septembrie 2012. Asociatia columbofila STARGEC CLUB Suceava, club columbofil specializat, va invita sa luati parte la TARGUL DE PASARI SI ANIMALE MICI, cu participare internationala, intitulat STARGECCLUB – BUCOVINA 2012, care va avea loc la data de: 16 septembrie 2012, in interiorul complexului „Orizont” (SC.”Consuc” S.A.) Suceava, din…

Citește mai departe

Padurea Verde, intre a ramane salbatica sau a deveni loc de agrement pentru timisoreni

Grupul pentru Initiativa Metropolitana din Timisoara, constituit din sase membri care reprezinta organizatii ale societatii civile locale, a organizat o audiere publica in cadrul careia a pus in discutie cum vor timisorenii si dumbravitenii sa fie amenajata Padurea Verde. La eveniment au participat peste 50 de persoane, iar dintre acestea mai bine de jumatate si-au…

Citește mai departe

Ocolul Silvic Tautii Magheraus detine un diversificat fond arboricol si cinegetic

Incepand cu zona lina a cimpiei orasului Seini si traversand toata gama elementelor de relief pana la altitudinea de 1200 m ai varfului Pietroasa, Ocolul Silvic Tautii Magheraus detine, in arealul sau, un diversificat fond arboricol si cinegetic. Situat in extremitatea sud-vestica a muntilor Ignisului, in dreapta cursului mijlociu-inferior al raului Somes, udat de apele…

Citește mai departe

Animale pe cale de disparitie descoperite la resedinta fostului presedinte al Kirgizstanului

O gradina zoologica in care se aflau pasari si animale exotice a fost descoperita la resedinta familiei presedintelui kirgiz indepartat de la putere, Kurmanbek Bakiev, din regiunea Jalal-Abad, a anuntat marti Biroul Procurorului General kirgiz, citat de agentia rusa Itar-Tass. Serviciul de presa al Biroului a anuntat, de asemenea, ca in aceasta gradina zoologica a…

Citește mai departe

Filmul Mihaelei Radulescu, cu Dani in rol de povestitor, prezentat la Festivalul DaKINO

Este cel de-al saselea film documentar al Mihaelei Radulescu, dupa cele realizate in Irak, Afganistan, Tanzania si in Romania pentru drepturile refugiatilor, dar si in Delta Dunarii. Filmul „Ostrovul meu”, produs si regizat de Mihaela Radulescu, cu Dani Otil in postura de povestitor si actor, a fost prezentat in premiera in cadrul celei de-a XIX-a…

Citește mai departe

Pungile „verzi”, o mare minciuna in Romania

ONG-urile verzi sustin ca sacosele oferite de comercianti ca fiind „biodegradabile” contin materiale oxodegradabile, ce sunt similare plasticului conventional. Magazinele care vand pungi bio-de-gradabile in Romania comer-cializeaza, de fapt, niste falsuri, sustin orga-niza-tiile neguvernamentale Agent Green si Salvati Dunarea si Delta. Dupa introducerea Eco Taxei de 20 de bani pentru comerciantii care nu folosesc pungi…

Citește mai departe