Care sunt fructele si legumele cu cele mai multe pesticide. Cum ne ferim de otravurile de la piata sau supermarket

Medicii nutritionisti si agricultorii autohtoni concorda in principiul „cu cat mai mare, cu atat mai prost”, atunci cand trebuie sa ne alegem legumele si fructele de la tarabele din piata sau de la standurile din supermarket. Se refera la dimensiunile considerabil mai mari fata de standardele din urma cu 15-20 de ani. O boaba de…

Citește mai departe

Chipsurile, la fel de rele

Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentelor (EFSA) a facut un studiu in statele UE si Norvegia pentru a vedea daca producatorii de alimente incearca sa foloseasca tehnologii care reduc aparitia acrilamidei in hrana. Testele au fost facute in 2007 si 2008, pe 2.000 de sortimente. Rezultatele au aratat ca producatorii se straduiesc si nu prea. Raportul…

Citește mai departe

Cate chimicale contine hrana noastra?

Am auzit de nenumarate ori ca alimentatia ar trebui sa-i ofere organismului energia si substantele nutritive necesare fara sa-l suprasolicite, in caz contrar existand riscul unor boli precum cele de inima sau cancerul. Cu toate astea, o mare parte din dieta zilnica este alcatuita din chimicale periculoase. Autoritatile nationale si internationale permit folosirea in industria…

Citește mai departe

Pateu cu putina rata

Importatorul produsului „Pate rata cu Porto” incalca legislatia in vigoare atat la nivel european, cat si national. Ingredientele trebuie enumerate in ordinea descrescatoare a cantitatii folosite, iar in acest caz sunt mentionate grasimea si ficatul de rata care au o pondere de sase, respectiv cinci procente. Trucul a fost folosit pentru a distrage atentia de…

Citește mai departe

Salam rustic din resturi de pasare

Salamul rustic Agricola este un produs care se remarca prin faptul ca nu are aproape nimic natural in compozitie, fiind un amestec de resturi de pasare , grasimi si aditivi alimentari. Principalul ingredient al salamului rustic Agricola este carnea de pasare separata mecanic (MDM) care este de fapt o pasta din resturi fara valoare economica…

Citește mai departe

Codexul, agent de vanzari pentru medicamente

Paul Anthony Taylor este directorul pentru relatii externe al Fundatiei Dr Rath din Germania. Aceasta incearca prin actiunile ei sa constientizeze populatia cu privire la pericolul adoptarii Codex Alimentarius (CA). Afaceri contra boli. Aceasta este descrierea pe care Taylor o face recomandarilor date de Comisia Codex Alimentarius. Motivul lui este unul simplu: Organizatia Mondiala a…

Citește mai departe

Desert din aditivi

Desertul pentru inghetata Polaretti este un amestec din apa, zahar, substante chimice si sirop de fructe care se pune la congelator pentru cateva ore, devenind apoi un desert rece. Polaretti contine o cantitate mare de zahar si de aceea consumatorul doar va avea impresia ca s-a racorit. In realitate, nu face altceva decat sa isi…

Citește mai departe

Vreau produse BIO! Si eu si cele 93 de procente din femei – cele care inteleg ca natural inseamna organic

Vreau produse BIO! Si eu si cele 93 de procente din femei – cele care inteleg ca natural inseamna organic. Conform unui studiu recent despre piata de cosmetice organice, 59 de procente din cei intervievati spun ca vor sa foloseasca produse cosmetice organice. Conform aceluiasi studiu, 60% dintre respondenti utilizeaza cosmetice pe baza de ulei…

Citește mai departe

Zahar colorat cu chimicale

Cipi, produs dulce de cofetarie, reprezinta un amestec de zahar rafinat si coloranti azoici chimci de sinteza, care afecteaza in mod serios sanatatea, mai ales in cazul copiilor. Profesorul doctor Gheorghe Men-ci-nicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, atrage atentia ca siropul de glucoza-fructoza, zaharul si dextroza pun in pericol sanatatea pancreasului. Acesta va fi nevoit…

Citește mai departe

Parerile unui expert italian – „Lasam copiilor doar gunoaie”

Romania repeta greselile unor tari din Occident, acceptand introducerea si mentinerea pe piata a sacoselor din polietilena cu aditivi care contin metale grele cu efecte cancerigene, mutagene si bioacumulative. Acesta este principalul mesaj transmis ieri in cadrul unei conferinte de presa organizata de nou-infiintata organizatie de protectie a mediului Agent Green si de Asociatia Salvati…

Citește mai departe

Polonezi din slanina

Polonezii Carn San sunt un produs cu foarte multe grasimi de proasta calitate, care pun in pericol sanatatea inimii si a ficatului. Slanina si soriciul, care ocupa locul al doilea si al treilea ca pondere, sunt periculoase si transforma produsul intr-unul de proasta calitate. Produsul analizat contine pe langa cantitatea mare de grasimi si aditivi…

Citește mai departe

Excelenta cu 13 E-uri

Pastrama din pulpe de pui Fil Sam Campina este un produs fiert cu afumat, care a fost fabricat cu ajutorul a 13 aditivi alimentari. Ingredientul principal al produsului analizat este pulpa de pui, insa este urmat de sarea iodata, ceea ce inseamna ca ea este folosita intr-o cantitate foarte mare. Consumatorii trebuie sa tina cont…

Citește mai departe

Porc, pielite si noua aditivi

Parizerul Ana si Cornel contine noua aditivi alimentari, piele de pasare, amidon, sare, soia. Acest amestec reprezinta jumatate din compozitie, restul fiind reprezentat de carnea de porc. Parizerul de porc Ana si Cornel este fabricat din carne de porc si aditivi alimentari, in proportii aproximativ egale. E-urile au fost necesare pentru ca produsul sa aiba…

Citește mai departe

Atentionare – Pastile cancerigene

Agentia Americana a Medicamentelor si Alimentelor (FDA) atrage atentia doamnelor care vor sa slabeasca, sa nu achizitioneze pastile de pe internet. De cele mai multe ori, cei care le vand promit o pierdere in greutate record intr-un timp foarte scurt de timp, dar nu fac altceva decat sa dea peste cap intreg organismul. Mai mult,…

Citește mai departe

Opt coloranti chimici in bradul de Craciun

Discul de ciocolata supus analizei contine, poate, mai multi coloranti decat un glob pentru bradul de Craciun. Problema cea mai mare este insa faptul ca sunt folosite substante chimice care afecteaza in mod serios sanatatea tuturor consumatorilor. Impodobirea bradului de Craciun cere globulete cat mai rafinate, in culori vii, dar si dulciuri cu un aspect…

Citește mai departe

Aliment complet nesanatos

Crenvurstii cu lapte fierti si afumati „Campofrio cu laptic” reprezinta un produs care insala consumatorul prin inscriptia de pe eticheta „aliment complet”. Principalul ingredient al produ-sului analizat este carnea dezosata mecanic – MDM, care nu are nici o valoare nutritiva. De fapt, MDM-ul este o pasta fabricata prin amestecarea de resturi de pui si curcan…

Citește mai departe

Guma care agita

Blow Up este o guma de mestecat cu centrul lichid cu aroma artificiala de fructe, cu un profil nutritional extrem de dezechilibrat. Principalul ingredient al produsului analizat este zaharul, care are un index glicemic foarte ridicat si o absorbtie rapida in organism. Din aceasta cauza este distrusa functia pancreatica, prin eliminarea unei cantitati foarte mari…

Citește mai departe

Specialitate de porc cu multe E-uri

Ceafa (specialitate vid) Campofrio este de fapt un produs umflat arficial cu ajutorul apei in care s-au dizolvat aditivi alimentari pentru a-i da o consistenta si o culoare cat mai atragatoare. Cei noua aditivi alimentari par sa faca din aceasta ceafa de porc o specialitate. Din pacate, una care ne poate dauna sanatatii. Drept stabilizatori…

Citește mai departe

Pui infestati cu dioxina

In urma crizei dioxinei, justitia belgiana a demarat o ancheta privind un caz de trafic de carne alterata de pui, care a fost exportata in Ucraina unde a fost transformata in hamburgeri si carnati, inainte de a fi importata din nou in Uniunea Europeana. Aproximativ 1.400 de tone de carne nerecomandata consumului au fost confiscate…

Citește mai departe