Mai multi bani pentru tehnologii „verzi”

Europenii vor trebui sa cheltuiasca inca 50 de miliarde de euro in urmatorii zece ani pentru dezvoltarea de tehnologii care emit putine gaze cu efect de sera. Bruxelles-ul vrea ca guvernele nationale si companiile private sa majoreze cheltuielile pentru energii regenerabile, nucleare si pentru eficienta energetica, pentru a reduce dependenta Europei de energiile fosile. Sursa:…

Citește mai departe

Tehnologii verzi la targul IFA de la Berlin

Companiile prezente la targul pentru bunuri electronice de larg consum de la Berlin, IFA, au optat in acest an sa arate partea „verde” a lor, pentru a intampina noua legislatie europeana privind conservarea energiei, ce va intra in vigoare in 2010. Incepand din ianuarie, Uniunea Europeana va cere ca toate aparatele electronice lansate sa nu…

Citește mai departe

Operatorii si traderii de carbon si gaze cu efect de sera au creat Asociatia Romana a Carbonului

Operatorii si traderii de carbon si gaze cu efect de sera si entitatile de cercetare-dezvoltare din domeniu vor lansa, vineri, Asociatia Romana a Carbonului (ARC), ce isi propune ca obiectiv aplicarea unui program de implementare a tehnologiilor de producere a energiei verzi. Fondatorii asociatiei doresc sa se implice activ in proiecte de reducere a emisiilor…

Citește mai departe

Tehnologiile „verzi” vor pune sau nu capat recesiunii?

Ultimul numar al revistei Foreign Policy Romania ofera un raspuns la una dintre intrebarile care framanta guvernele lumii. Politicienii din intreaga lume cheltuiesc miliarde de euro pe tehnologii curate despre care spun ca vor crea locuri de munca. Odata cu izbucnirea crizei economico-financiare, presa internationala a inceput sa publice constant articole prin care sustinea ca…

Citește mai departe

Cimentul, 7% din poluarea globala

Jaap Werner, ambasadorul Regatului Tarilor de Jos la Bucuresti, a declarat ca productia cimentului arunca in atmosfera 7% din emisiile de dioxid de carbon la nivel planetar. Pe termen lung, aceasta inseamna ca, daca vom continua sa construim cladiri ca si pana acum ne va costa mult mai mult decat daca am investi in noi…

Citește mai departe

Incalzirea globala – Europa lupta pentru clima

Raportul final al Comisiei pentru schimbari climatice a fost adoptat ieri de Parlamentului European cu o larga majoritate. Documentul ofera recomandari pentru viitoarea politica integrata a protectiei mediului, subliniind importanta obiectivului de mentinere a cresterii temperaturii medii globale cu 2°C. In acelasi timp, raportul elaborat de eurodeputatul Karl-Heinz Florenz solicita reducerea emisiilor de gaze cu…

Citește mai departe

Investitiile „verzi”: o solutie pentru ambele crize?

Una din temele principale de discutie din cadrul conferintei Natiunilor Unite din decembrie 2008 cu privire la schimbarea climatica a fost criza creditelor si implicatiile acesteia asupra luptei impotriva schimbarii climatice. In timp ce unii participanti au fost de parere ca acum este momentul investitiilor in tehnologiile „verzi” pentru combaterea schimbari climatice si crearii de…

Citește mai departe

Romania Green Building Council – Recunoastere pentru cladiri verzi

Romania Green Building Council (Consiliul Roman pentru Cladiri Verzi) a primit recent din partea World Green Building Council (Consiliul Mondial pentru Cladiri Verzi) recunoasterea si acreditarea ca „Emerging Council” (Consiliu Emergent). World Green Building Council este o uniune de consilii nationale a carei misiune este accelerarea transformarii la nivel global a mediului construit in directia…

Citește mai departe

Ecologia, a treia revolutie industriala

Desi numerosi lideri nationali si-au exprimat si manifestat scepticismul cu privire la eficacitatea unui program de reducere a emisiilor de CO2, cum este protocolul de la Kyoto, directorul executiv al Programului de Mediu al Natiunilor Unite (UNEP), Achim Steiner, se straduieste sa popularizeze ideea ca grija pentru mediu va determina un boom tehnologic care ar putea ajunge la nivelul unei revolutii industriale.

Citește mai departe