Proiectul de la Rosia Montana, tema de discutie la Comisia Europeana

0
72
Proiectul de la Rosia Montana, tema de discutie la Comisia Europeana
Proiectul de la Rosia Montana, tema de discutie la Comisia Europeana

Proiectul minier de la Rosia Montana a fost unul dintre subiectele de pe agenda discutiilor purtate marti, la Bruxelles, intre ministrul mediului, Attila Korodi, si comisarul european pentru mediu, Janez Potoènik.

„A fost o intrebare din partea d-lui Potoènik, care ma cunoaste din activitatea mea ca ministru, si a fost foarte incantat de pozitia Romaniei – aceea de a face inca studii pe finantarea statului roman cu privire la elementele critice. Aceste elemente critice au iesit la iveala de pe urma dezbaterii in Parlamentului Romaniei, in Comisia Rosia Montana”, a declarat ministrul Korod.

Potrivit acestuia, mesajul transmis „a fost binevenit si receptionat”, iar „feedback-ul a fost unul pozitiv”.

„Am explicat pe spete juridice, pe cele doua acte importante intr-o procedura care la ora actuala nu sunt suspendate sau definitiv anulate. A fost un dialog tehnic pe care era normal sa-l facem”, a precizat ministrul mediului.

Acesta a mentionat ca „situatia este una simpla cu privire la procedura” – evaluarea impactului proiectului Rosia Montana asupra mediului va avea loc numai in conditiile in care vor exista toate datele si toate actele juridice, acest proces fiind in derulare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here