Ministerul Mediului cere reevaluarea societatii Cupru Min

0
117
Ministerul Mediului cere reevaluarea societatii Cupru Min

Reevaluarea societatiii Cupru Min este necesara, la fel si in cazul tuturor proiectelor care fac referire la resursele naturale, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, Rovana Plumb, ministrul Mediului si Padurilor.

‘Este necesar acest proces /reevaluarea Cupru Min, n.r./, la fel cum sunt necesare toate aceste reevaluari la subiectele ce tin de resursele naturale. Este un angajament pe care l-am luat cu totii in programul de guvernare si sunt decisa sa tin cont de el. In prezent, societatea se afla in procedura de obtinere a unei noi autorizatii integrate de mediu. Vrem ca acest proces sa fie realizat in acord cu obiectivele pe care ni le-am asumat in programul de guvernare’, a afirmat ministrul Mediului.

Rovana Plumb a precizat, totodata, ca, la ora actuala, Cupru Min deruleaza activitati de extractie si procesare reglementate prin intermediul unei autorizatii de mediu emisa de Agentia pentru Protectia Mediului Alba, valabila pana in data de 4 februarie 2013, dar si printr-o autorizatie integrata de mediu, emisa de ARPM Sibiu pentru iazurile de decantare si haldele de steril rezultate din procesul de extractie-procesare, care a expirat deja la 31 decembrie 2011.

In data de 26 martie a.c., compania Roman Copper Corp. Canada a fost declarata castigatoare a licitatiei organizata pentru vanzarea actiunilor detinute de catre stat la societatea Cupru Min SA Abrud (centru-vest), la pretul de 200,77 milioane euro.
Pretul de pornire a fost de 57,36 milioane euro. Ulterior, licitatia a fost anulata, cele doua parti nereusind sa ajunga la o intelegere.

Strategia de privatizare a societatii Cupru Min Abrud a fost aprobata prin Hotarare de Guvern, iar privatizarea a fost cuprinsa ca angajament in Scrisoarea de Intentie in cadrul Aranjamentului Stand-By de tip preventiv dintre Romania si Fondul Monetar International, avand ca termen de realizare finalul lunii aprilie 2012

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here