Noua primarii gorjene au fost sanctionate pentru ca nu au finalizat salubrizarea pe cursurile raurilor

0
36
Noua primarii gorjene au fost sanctionate pentru ca nu au finalizat salubrizarea pe cursurile raurilor

Noua primarii au fost sanctionate de Garda Nationala de Mediu-Comisariatul Judetean Gorj, dupa ce nu au finalizat actiunile de salubrizare a cursurilor de apa, a precizat, joi, in cadrul sedintei Colegiului Prefectural, inginerul sef din cadrul Serviciului de Gospodarire a Apelor Gorj, Doina Isar.
Comisia care a realizat verificarile a fost constituita din reprezentanti ai SGA Gorj, ai Garzii Nationale de Mediu-Comisariatul Judetean Gorj si ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Gorj, fiind controlate 68 de primarii.

Au fost aplicate sanctiuni in valoare de 125.000 de lei la noua primarii, pentru nefinalizarea actiunilor de salubrizare. „Comisia a verificat existenta depozitelor de deseuri si de material lemnos pe malurile si in albiile cursurilor de apa, precum si in zona sectiunilor de scurgere a podurilor si podetelor, existenta depozitelor de material lemnos pe formatiunile torentiale din apropierea zonelor locuite si modul in care a fost realizata intretinerea santurilor si rigolelor de scurgere a apelor pluviale din localitati. Au fost aplicate noua sanctiuni in valoare de 125.000 de lei primariilor Novaci, Bumbesti-Jiu, Danesti, Barbatesti, Farcasesti, Ionesti, Samarinesti, Slivilesti si Arcani. Acestor primarii li s-a dispus finalizarea activitatii de salubrizare a zonelor insalubre si mentinerea in permanenta a starii de curatenie pe cursurile de apa. In timpul controalelor, pe raza a opt primarii au fost depistate depozite majore de deseuri la poduri si podete, pe cursurile de apa si in albii”, a precizat, joi, in cadrul sedintei Colegiului Prefectural Gorj, inginerul sef al SGA Gorj, Doina Isar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here