Studiu: vegetarienii sunt mai putin sanatosi decat carnivorii. Afla explicatia!

Studiu: vegetarienii sunt mai putin sanatosi decat carnivorii. Afla explicatia!

Studiu: vegetarienii sunt mai putin sanatosi decat carnivorii. Afla explicatia!

Un studiu realizat de cercetatori austrieci demonteaza tot ceea ce se credea pana acum despre vegetarieni si anume ca sunt mult mai sanatosi decat persoanele care consuma carne. Se pare ca persoanele vegetariene sunt mai putin sanatoase in comparatie cu cele care consuma carne, in ciuda faptului ca beau mai putin alcool, fumeaza mai putin si sunt mai active din punct de vedere fizic decat semenii lor „carnivori”.

Autorii acestui studiu, realizat la Medizinische Universität Graz din Austria, au descoperit ca dieta vegetariana, caracterizata printr-un consum scazut de grasimi saturate si colesterol si unul ridicat de fructe, legume si produse din cereale integrale, pare sa prezinte riscuri crescute de favorizare a aparitiei cancerului, alergiilor si tulburarilor mintale, precum depresie si anxietate, scrie independent.co.uk, citat de Mediafax.

Studiul a utilizat date ce provin de la Austrian Health Interview Survey, un sondaj realizat pentru a examina obiceiurile alimentare si diferentele de stil de viata dintre persoanele vegetariene si cele care consuma carne.

Cei 1.320 de voluntari au fost alesi in functie de varsta, sex si statutul socioeconomic si includeau in randurile lor 330 de vegetarieni, 330 de persoane care mancau carne, dar si multe fructe si legume, 330 de persoane „cu o dieta obisnuita” si 330 de persoane care mancau foarte multa carne.


Savantii austrieci au stabilit ca vegetarienii consumau mai putin alcool si aveau IMC-uri (indice de masa corporala) mai mici, dar, cu toate acestea, aveau o sanatate mintala si fizica mai scazuta.

Participantii care mancau mai putina carne apelau, totodata, la practici medicale mai putin sanatoase, precum anularea programarilor la medic pentru controalele medicale preventive si anularea programarilor pentru vaccinare.

„Studiul nostru a aratat ca adultii austrieci care adopta o dieta vegetariana sunt mai putin sanatosi (prezinta riscuri de cancer, alergii si tulburari mintale), au o calitate a vietii mai scazuta si, de asemenea, necesita mai multe tratamente medicale”, au declarat autorii studiului.

Autorii au tinut, totodata, sa isi apere studiul in fata acuzatiilor potrivit carora cercetarea lor ar reprezenta de fapt o reclama pentru industria carnii.

Epidemiologul Nathalie Burkert, coordonatoarea analizei, a declarat pentru The Austrian Times: „Ne-am distantat deja de aceasta acuzatie pe care o consideram o interpretare incorecta a datelor noastre. Noi am descoperit ca vegetarienii sufera mai mult din cauza anumitor boli precum astm, cancer si tulburari mintale decat persoanele care mananca si carne, dar noi nu putem sa spunem care este cauza si care este efectul. Vor trebui facute mai multe alte studii inainte de a gasi un raspuns la aceasta intrebare”.5 Apr 2014 - Sursa: Puterea.roArticole recente:
Alimentatie
meteosensibilitatea1
29 octombrie 2016
Afaceri ecologice
health_odejda_bambuk03
24 octombrie 2016
EcoMagazin
natural-art-public-intallation-stones-david-allen-fb
21 octombrie 2016
Controlul poluarii
toalete-ecologice-timisoara-foto-opinia-timisoarei-270x203
20 octombrie 2016
Colectare Deseuri
Case Pasive
case-din-baloti
17 octombrie 2016
Accidente ecologice
coral-large_trans9rg-p7f8wnnss1ppckrmr5dlnah7xnb_cefm-bnf_fs
16 octombrie 2016
Combustibil alternativ
autobuz-electric-cluj-250x180
13 octombrie 2016
Accidente ecologice
space-debris
12 octombrie 2016
Biosecuritate
Mobilizare generala de Ziua Curateniei
11 octombrie 2016
Protectia Mediului
Biosecuritate
Institutul Wyss de Cercetare in-vitro
9 octombrie 2016
Accidente ecologice
3% din deseurile din oceane sunt alcatuite din pungi de plastic alimentare.
8 octombrie 2016
Afaceri ecologice
Tribul Achuar din Amazon isi cere drepturile la o viata libera.
6 octombrie 2016
Biodiversitate
panda-bear
5 octombrie 2016
Alimentatie
980x
2 octombrie 2016
Stop Abandonului
Protectia atmosferei
Harta interactiva a poluarii
1 octombrie 2016
@Recomandari
ciolos
6 aprilie 2016
Evenimente ecologice
adopta-o-casa-6-e1434456234818-820x300
28 martie 2016
Schimbari climatice
In 2016 s-a inregistrat cea mai calda luna ianuarie din istoria masuratorilor meteorologice
22 februarie 2016