Ursii nu sunt violenti si nu le place mierea, potrivit celui mai bun prieten al lor, Lynn Rogers, un biolog care si-a petrecut toata viata studiind aceste animale. Lynn Rogers

Rogers a decis sa abandoneze metodele stiintifice traditionale precum urmarirea traseului ursilor si studierea ADN-ului, pentru a se alatura unui grup de ursi negri din America de Nord in incercarea de a le castiga increderea.

S-a imprietenit cu animalele folosind mancare pentru a fi acceptat in familia ursilor din Minnesota, SUA.

Astfel, el a aflat despre ursi lucruri complet diferite fata de ce se credea pana acum: nu sunt violenti, ci emotivi si defensivi, iar daca au acces la larvele de furnici, nu le pasa de miere, zmeura sau alune.

Rogers, in varsta de 70 de ani, a realizat un documentar pentru BBC, numit Bearwalker of the Northwoods. Barbatul este infatisat apropiindu-se de o vizuina de urs. El spune: „Sunt eu, ursule, sunt eu”.

Un urs adult, femela, denumit Juliet, da cu laba in pamant de cateva ori, iar Rogers spune ca nu e un urs rau, este doar nervoasa, dar o sa se calmeze. Apoi, ii da sa manance din palma si o mangaie pe cap.

Rogers spune ca nu a fost niciodata grav ranit de un urs in totii anii sai de studiu, insa a fost victima „proastelor maniere” ale lor.

„Daca te uiti la statistici, un urs negru la milion omoara pe cineva. La ursii grizzly este unul din 50.000. Printre oameni, este o persoana din 18.000”, spune Rogers

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here