Vinuri BIO fara alcool

Bucuresti, Octombrie 2010 – Vinul fara alcool patrunde in premiera pe piata din Romania cu 13 tipuri de produse ce au in spate peste 20 de ani de expertiza a viticultorilor germani.

Vinurile fara alcool sunt solutia cea mai buna pentru cei ce vor sa se bucure de gustul unui pahar cu vin, fara a se confrunta cu efectele negative pe care le are alcoolul.
Consumatorul de vin fara alcool poate fi oricare dintre noi sau cei apropiati, fie ca sunt conducatori auto, sunt in timpul serviciului, sunt sportivi de performanta, diabetici, persoane aflate la dieta, persoane care doresc sa aiba o alimentatie formata din produse bio, femei insarcinate sau care alapteaza.
Din cele 13 vinuri fara alcool, produse in Germania sub numele de Weinkonig, 5 tipuri sunt vinuri BIO.

Toate cele 13 sortimente sunt realizate la cele mai inalte stadarde de calitate si sunt obtinute 100% din struguri , urmand procesul clasic de obtinere a vinului. Dupa ce vinul a fermentat, trecand prin toate stadiile de maturare, se elimina alcoolul in vid, pastrandu-se caracteristicile, aroma si buchetul vinului de provenienta.

In portofoliul de vinuri Weinkoning sunt incluse: 4 vinuri albe, 2 vinuri rose, 3 vinuri rosii si 4 tipuri de vinuri spumante din care 2 albe si 2 rose.
„Vinul fara alcool este pasul firesc de care avea nevoie piata bauturilor din Romania, se simtea nevoia unui vin bun, fara alcool, care sa fie mai mult decat o alternativa la produsele fara alcool existente deja pe piata. Ne dorim ca prin vinurile fara alcool din gama Weinkonig romanii sa se poata bucura de gustul unui vin bun fara a se confrunta cu efectele negative ale alcoolului” a spus Alexandru Barac, Director Executiv Vin Fara Alcool.
Pe 21 octombrie a avut loc prima intalnire a vinului fara alcool cu reprezentantii HoReCa, intr-un eveniment organizat la Cafe Verona, primul local care a ales sa serveasca vinuri fara alcool din gama Weinkonig. Evenimentul l-a avut ca invitat pe somelierul Achim Avram, Vice Presedintele Federatiei Somelierilor din Romania, care a reusit sa intre in tainele vinului fara alcool.
„ce este vinul fara alcool, beneficii/calitati, „vinul fara alcool e mai bun ca apa….” a spus somelierul Achim Avram, Vice Presedintele Federatiei Somelierilor din Romania.
Despre vinul fara alcool
Vinul fara alcool are o istorie recenta in comercializare iar aparitia lui pe piata mondiala se explica prin necesitatea unui produs care sa fie sanatos, sa nu creeze dependenta si sa retina toate calitatile unui vin bun.
Acest vin are un continut de alcool mai mic de 0,5 la suta, ceea ce, din punct de vedere juridic, il poate incadra in categoria de vin fara alcool. In fapt, foarte multe alimente de pe piata au acelasi continut de alcool ca si vinul fara alcool: paine, sucuri de fructe, fructe coapte, muraturi etc.

Vinul fara alcool este bogat in minerale si vitamine, lipsit de grasimi, ceea ce il face sa fie cel mai sanatos substitut al berii fara alcool. Alcoolul este extras din vin printr-un proces numit vacuum distillation astfel incat ingredientele unui vin fara alcool sunt in proportie de 99 la suta aceleasi ca ale unui vin cu alcool. Diferenta vine din procentajul de alcool si nu din continutul de fier, potasiu, magneziu, fosfor si complexul de vitamina B pe care le regasim in ambele categorii de vinuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *