Voluntariat pentru ape curate

0
110
Voluntariat pentru ape curate
Voluntariat pentru ape curate

Aproape 200 de voluntari, organizati de asociatia CERC Suplacu de Barcau si sustinunti de ABA Crisuri au igienizat raul Barcau.

Vineri s-a dat startul unei ample actiuni de voluntariat. Echipati cu saci, manusi si haine de protectie, si animati de dorinta de a face un bine pentru mediu si comunitate, elevii de la Grupul Scolar Industrial Suplacu de Barcau si cei de la Scoala Gimnaziala nr. 1 Marca au iesit pe malurile raului Barcau pentru a le curata.

In ajutor au venit si voluntari din comunitate, din partea primariilor Suplacu de Barcau si Marca si, nu in ultimul rand, si din randul angajatilor A.B.A Crisuri. Actiunea a inceput la ora 10, atat la Acumularea Suplacu de Barcau, cat si in localitatea Marca. Echipele de voluntari s-au organizat de asa maniera incat au reusit sa acopere cu suuces sectorul cuprins intre Marca si Suplacu de Barcau.

„Deseurile au fost colectate selectiv, intrucat am incercat sa separam materialul lemnos de PET-uri si alte deseuri. In fiecare luna, la barajul Suplacu de Barcau, angajatii A.B.A Crisuri desfasoara actiuni de acest gen, dar din pacate, de fiecare data cantitatea de deseuri este mare. Actiunea de voluntariat este bine venita, mai ales pentru tineri si suntem convinsi ca, in viitor, intreaga comunitate va raspunde din ce, in ce mai binet”,a precizat Pasztor Sandor, director tehnic ABA Crisuri.
Instruti si organizati de catre voluntarii CERC, tinerii au reusit,in patru ore, sa igienizeze intreg sectorul propus. In total s-au strans 112 mc de deseuri dintre care aproximativ 16 mc material lemnos.

A.B.A Crisuri va sustine si in perioada urmatoare actiuni de voluntariat fie ca este vorba de initiativa locala, regionala sau nationala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here