„Avem poluare in Slatina, dar in limitele admise de lege”, spune prim-comisarul Garzii de Mediu Olt

  0
  542
  „Avem poluare în Slatina, dar în limitele admise de lege”, spune prim-comisarul Gărzii de Mediu Olt
  „Avem poluare in Slatina, dar in limitele admise de lege”, spune prim-comisarul Garzii de Mediu Olt

  Este Slatina un oras poluat? Iata o intrebare la care chiar si autoritatile raspund afirmativ. Ceea ce nu stiu sau, mai degraba, nu vor sa recunoasca, este cat de mult ne afecteaza sanatatea. Si chiar daca ar sti, la ce ne ajuta, pentru ca legea ocroteste poluarea.

  „Avem poluare in Slatina, dar in limitele admise de lege”, spune prim-comisarul Garzii de Mediu Olt, Gheorghe Neacsa. Dar, raspunde acesta intrebarilor noastre insistente, e o problema cu legea. „La acele intreprinderi mari, monitorizarile sunt bune. Numai ca problema este urmatoarea… Inainte sa vin aici, si eu spuneam ca ma duc, le dau amenda si ii inchid daca nu se pun la punct. Or, noi nu putem sa dam amenzi. Daca monitorizarile sunt depasite, atunci putem sa dam suspendare sau decat in cazul in care se constata ca nu respecta autorizatia integrata de mediu, eliberata de Agentia Regionala de Mediu, conform unui plan de actiune si program de conformare. Hiba este legea. Eu am propus la Bucuresti doua lucruri: am cerut modificarea Ordinului 462/1993, privind monitorizarea si praguri maxime de alerta, pentru ca este o diferenta imensa intre pragul maxim de alerta prevazut de lege, de exemplu 500, si cel care apare in buletinul de analiza, care este de 25. Referitor la mirosuri, nu stie nimeni de unde e, de la Electrocarbon, de la Alro sau Altur, pentru ca sunt unitati foarte aproape una de cealalta si atata timp cat nu exista monitorizare online ca sa fie individualizata pe fiecare intreprindere in parte, nu am cum sa aflu daca mirosul vine de la una sau de la cealalta. Am propus un cadru de reglementare legal, astfel incat sa fie prevazuta o monitorizare online”, ne-a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, Gheorghe Neacsa.
  Legiuitorii n-au raspuns in niciun fel, iar un ziarist pragmatic si glumet a soptit suficient de tare ca sa ma trezeasca la realitate: ori aer curat, ori locuri de munca. Are drepate (sic!), nici eu nu mai cred ca cineva o sa-i deranjeze prea curand pe „baietii destepti”.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.