13 alternative „eco” pentru utilitatile zilnice

1
565

recycle-bags1-300x231.jpgCate lucruri vrei sa arunci in fiecare zi, dupa o utilizare sau doua? Dar in fiecare saptamana? Dar in fiecare luna? Acum, multiplica cu alte miliarde de oameni de pe pamant care fac acelasi lucru si poti observa cum elemente aparent mici pot compune un adevarat dezastru.

In 2008, americanii singuri au creat 250 milioane de tone de gunoi si din el au reciclat 83 milioane de tone – echivalentul unei rate de 33,2% de reciclare. Generarea de deseuri solide a crescut de la 3,66 la 4,50 lire sterline pentru o persoana pe zi, intre 1980 si 2008 – de fapt, mergem in sens invers. Nu ar trebui revolutia digitala sa ne reduca o mare cantitate de deseuri? Da, dar se pare ca nu prea face acest lucru.

Din fericire, exista o multime de lucruri foarte simple pe care le poti face chiar tu la tine acasa, incepand chiar de azi, pentru a te debarasa de gunoiul din domiciliul tau. Fiecare dintre aceste idei este simpla, ieftina, si foarte eficienta in reducerea cantitatii de gunoi care contribuie la fluxul de deseuri. Dati catorva dintre ele o sansa in aceasta saptamana!

In loc de rezerva de cerneala de unica folosinta, cumpara stilouri reincarcabile.

In loc de aparate de ras de unica folosinta, si nu numai, incercati un brici (pentru barbati preferabil, caci noi, fetele, avem ceara!)

In loc de o ceasca de cafea de hartie, ia-ti o cana de cafea sau un termos.

In loc de baterii normale, cumpara dintre cele reincarcabile si un incarcator.

In loc de a cumpara apa imbuteliata, ia-ti propria sticla si niciodata nu plati pentru sticle de plastic din nou.

In loc de a utiliza folie de plastic la domiciliu, ia-ti recipiente de sticla.

In loc de bureti pentru spalat de unica folosinta, cumpara bureti lavabili.

In loc de saci noi de gunoi din plastic, cauta saci fabricati din plastic reciclat.

In loc de tacamuri de plastic pentru un picnic, procura-ti dintre cele din metal de acasa.

In loc de prosoape de hartie, cumpara-ti unele carpe pentru farfurii si pastreaza-le la indemana intr-un sertar.

In loc de servetele, foloseste batista!

In loc de pungi de hartie sau din material plastic, ia-ti propria geanta sau un rucsac, atunci cand mergi la cumparaturi.

In loc de a utiliza filtre de hartie pentru cafea, care vor fi aruncate, ia-ti un filtru de metal pe care sa-l poti spala in fiecare zi.

Asadar, ce mai lipseste de pe lista? Ce faci tu acasa sau in viata ta pentru a-ti oferi singur alternative eco? Impartaseste cu noi, restul, pentru ca si noi dorim sa punem in aplicare orice ai incercat tu si a dat rezultate.

Sursa: http://www.thegoodhuman.com/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.