1,3 milioane de euro pentru parcuri eoliene in Buzau si Braila

1,3 milioane de euro pentru parcuri eoliene in Buzau si Braila

Un numar de zece parcuri eoliene vor fi construite in mai multe localitati din judetele Buzau si Braila, ca urmare a unei investitii de 1,3 milioane de euro a francezilor de la Filasa International. Potrivit dailybusiness, compania Eolenvest, parte a grupului Filasa, dezvolta, in prezent, noua parcuri eoliene cu o putere instalata cumulata de aproximativ 897 MW, pe teritoriul comunelor, Rusetu, Largu, Rosiori, Ciocile, Tudor Vladimirescu, Dudesti, Zavoaia, Ciresu si Ulmu.

Intreg ansamblul de proiecte energetice e denumit Parcurile Eoliene de Sud – Est, care vor fi dezvoltate pe o suprafata de aproximativ 10.000 de hectare. In prezent, proiectele se afla in stadii diferite de autorizare, studii specifice de masurare a vitezei vantului, evaluare a biodiversitatii sau studii geotehnice pentru fiecare locatie fiind in derulare de la inceputul anului trecut. Acestea sunt derulate prin intermediul unor societati de proiect constituite in cadrul grupului.
Se estimeaza ca instalarea centralelor eoliene sa demareze la sfarsitul anului 2013, inceputul anului 2014. Pentru intreaga capacitate este nevoie de minimum doi ani de constructii, ritmul de instalare va fi de o turbina pe saptamana. Investitia in aceste doua judete va fi recuperata in cinci ani, estimandu-se ca in 2017, toate turbinele ce urmeaza a fi instalate in tara noastra vor produce la capacitate maxima, respectiv 2.000 de MW.
Pentru amplasarea eolienelor in judetul nostru si in cel vecin, terenul a fost concesionat de la administratiile locale pentru o perioada de 49 de ani, in conditiile in care perioada de functionare a unei turbine este de 20 de ani.
De asemenea, in tara noastra, grupul francez mai are in derulare investitii semnificative in judetele Suceava si Caras – Severin. La finalul acestui an, peste 7,5 la suta din cererea de electricitate ar putea fi acoperita de energia eoliana. Fiecare Megawat de putere eoliana necesita o investitie cuprinsa intre 1,5 – 1,6 milioane de euro, astfel ca, pana anul viitor, valoarea totala a investitiilor din acest domeniu, la nivel national, s-ar putea ridica la cinci miliarde de euro, mai a

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,153FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente