Casa energo-autonoma a propulsat doi turdeni in finala mondiala a concursului de proiecte de mediu

Casa energo-autonoma a propulsat doi turdeni in finala mondiala a concursului de proiecte de mediu

Colegiul Tehnic Turda a ajuns cunoscut la nivel national datorita celor doi elevi care au obtinut premiul I la Concursul national de proiecte de mediu: Flaviu Moldovan si Mihai Vana.

Doi elevi ai Colegiul Tehnic Turda, aflat in topul liceelor din tara si in grupul tinta al proiectului „Invata sa practici, practica sa inveti”, au obtinut premiul I la Concursul national de proiecte de mediu. Cei doi premianti vor reprezenta Romania la Istanbul, in 2013, la Concursul international de proiecte de mediu.

Flaviu Moldovan, participant individual in grupul tinta al proiectului european „Invata sa practici, practica sa inveti”, si colegul lui, Mihai Vana, amandoi elevi in clasa a XII-a la Colegiul Tehnic Turda, judetul Cluj, au obtinut, impreuna, premiul I la Concursul national de proiecte de mediu.

Acesta s-a desfasurat la Iasi, se afla la a XIV-a editie si se inscrie in programul de olimpiade al Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului. La concurs au participat 180 de elevi cu varste cuprinse intre 13 si 18 ani. Cei doi elevi merituosi, seriosi si perseverenti vor reprezenta impreuna Romania, la Istanbul, la etapa internationala a concursului amintit, care se va desfasura anul viitor la Istambul. Acolo, ei vor prezenta impreuna o instalatie solara, multifunctionala, realizata din materiale reciclabile, menita sa produca curent electric, sa incalzeasca spatiul si apa menajera, toate cu costuri minime. Pe cei doi premianti i-a sustinut permanent doamna Andreea Florea, profesor doctor in cadrul liceului.

“Este o casa energo autonoma, adica o casa care functioneaza independent; este vorba despre niste estimari financiare pe care le-am facut si, in principiu, sistemul este foarte bun si cu aplicabilitate larga nu numai pentru locuinte; merge pentru absolut tot ce este la scara mai mare; noi am facut aici doar un prototip mic, o casuta cu care am demonstrat eficienta modului de functionare, cum ar putea sa functioneze mai bine. Este un proiect in premiera, credem noi. Speram sa luam premiu si la Istanbul” explica reprezentantii turdeni ai proiectului.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente