160 de hectare de spatii verzi din Bucuresti ar putea fi inlocuite cu beton

Circa 160 de hectare de spatii verzi din Bucuresti ar putea fi inlocuite cu beton, daca Ordonanta 114/ 2007 va fi adoptata, in forma propusa de Comisia pentru Administratie Publica si Echilibru Ecologic. Noua Ordonanta permite schimbarea destinatiilor spatiilor verzi si construirea de noi cladiri in locul acestora.spatii verzi

Comisia pentru Administratie Publica si Echilibru Ecologic a scos, la inceputul lunii mai, din cuprinsul Ordonantei articolul 71. Acest articol interzicea schimbarea destinatiilor spatiilor verzi, dand astfel liber la betonarea parcurilor potrivit hotnews.ro.

„Scoaterea articolului 71 din OUG 114/2007 are un impact major pentru ca, cel putin in Bucuresti, peste 160 de hectare de parcuri risca sa fie construite. Deci, se pot face pe 160 de hectare constructii, conform documentatiilor de urbanism”, a declarat Lucia Varga, deputat si membru in Comisia pentru Administratie Publica.

„Jumatate din Parcul Izvor este prevazut in documentatia de urbanism ca si teren pe care se poate construi si atunci primariile sunt obligate sa dea certificate de urbanism si autorizatii de construire”, a adaugat Lucia Varga.

In urmatoarele saptamani, OUG 114 va fi discutata in plenul Camerei Deputatilor, in forma propusa de Comisia de Administratie Publica. Singura sansa ca spatiile verzi sa scape este ca deputatii sa trimita ordonanta inapoi la Comisia de Administratie Publica, iar membrii comisiei sa reintroduca articolul 71 in forma initiala.

Conform normelor UE, ar trebui sa avem 26 mp de spatiu verde pe cap de locuitor. In prezent, Bucurestiul are doar 12 mp pe cap de locuitor.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *