Tarile emergente, gata sa faca sacrificii pentru mediu

Marile tari emergente ale lumii, precum India si China, sunt pregatite sa faca sacrificii pentru a lupta impotriva incalzirii climatice, se arata intr-un sondaj dat publicitatii pe 17 iunie de institutul Pew Research Center.sacrificii pentru mediu

Potrivit acestui studiu, realizat pe un esantion de 24.000 de persoane din 22 de tari ale lumii, 91% dintre chinezi si 73% dintre indieni sunt pregatiti sa suporte preturi mai ridicate pentru a reduce efectul schimbarilor climatice.

Brazilienii sunt insa mai rezervati in ceea ce priveste eforturile financiare pe care ar trebui sa le faca, doar 49% dintre ei fiind dispusi sa plateasca mai mult pentru anumite servicii.

Negocierile internationale privind incalzirea climatica se lovesc de obiectivul fixat pentru limitarea emisiilor de gaze cu efect de sera, pe care tarile in curs de dezvoltare evita sa il adopte.

In tarile occidentale, ideea scumpirii energiei electrice este mult mai dificil de acceptat, astfel ca 58% dintre americani si 61% dintre francezi s-au aratat ostili.

Incalzirea climatica este o „problema foarte grava” pentru 85% dintre brazilieni, care s-au aratat a fi cei mai ingrijorati de aceasta problema ce ameninta planeta, potrivit sondajului, citat de AFP.

In China si Statele Unite, care sunt cei mai mari poluatori ai planetei, doar 41%, respectiv 37% dintre persoanele chestionate si-au exprimat nelinistea cu privire la clima Terrei.

La nivel general, tarile emergente sunt de parere ca este bine ca mediul sa fie protejat, chiar daca acest lucru va duce la incetinirea cresterii economice si chiar la suprimarea de locuri de munca.

In schimb, in tarile dezvoltate domina parerea contrara, de aceea doar 23% dintre germani, 27% dintre britanici si 34% dintre americani sunt de acord sa faca sacrificii pentru mediul inconjurator.

Sursa: Intact News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *