2014 va fi pentru Rusia anul investitiilor in energia solara

Mii de proiecte primesc finan?are pentru înc?lzire ecologic?
2014 va fi pentru Rusia anul investitiilor in energia solara
2014 va fi pentru Rusia anul investitiilor in energia solara

In 2014 energia solara va fi directia principala a investitiilor in piata surselor regenerabile de energie in Federatia Rusa si tarile CSI.
Aceasta prognoza a fost prezentata in studiul grupului international IBCentre, dedicat perspectivelor de dezvoltare a energiei regenerabile din Europa de Est.

In special, in anul urmator piata rusa pentru energie din surse regenerabile va fi punctul central al investitorilor in cadrul contractului de vanzare-cumparare a capacitatilor de energie). Modelul a intrat in vigoare in 2013, oferind un bonus de rentabilitate a investitiei pentru dezvoltatorii proiectelor.

Un factor suplimentar care va determina dezvoltarea mai activa a energiei solare in comparatie cu alte sectoare de energie regenerabila in 2014 este cerinta de „continut local” (prezenta in proiect a cel putin 50 % de piese si echipamente ruse, realizate numai de dezvoltatorii segmentului solar), in legatura cu producerea modulelor fotovoltaice in Federatia Rusa.

In acelasi timp, Rusia nu are inca o productie cu drepturi depline a turbinele eoliene de megawatt – clasa.

Pietele promitatoare pentru dezvoltarea energiei solare in 2014 sunt de asemenea Kazahstan, Uzbekistan si Belarus din cauza conditiilor de mediu si masurilor de sprijinire a industriei din partea statului. In plus, o serie de proiecte de mari dimensiuni pot fi implementate in Ucraina, unde exista deja mecanismul de „tarif verde”.

IBCentre prezice de asemenea o crestere rapida pe piata CSI a serviciilor de inginerie in domeniul energiei regenerabile in 2014, care va fi formata in principal de jucatorii straini cu experienta. Potrivit estimarilor IBCentre, piata de inginerie al Federatiei Ruse in anul viitor va fi mai mare de 25 de milioane de euro si va creste la 1,2 miliarde pana in 2020. Surse de energie regenerabila pe piata rusa in ansamblul sau sunt estimate la 8,5-10 miliarde de euro.

A 3-a Conferinta Internationala si Expozitia CISOLAR- 2014 au fost dedicate oportunitatilor de investitii pe piata energiei solare in Rusia si tarile CSI. Mai mult de 250 de participanti din peste 20 de tari. Expozantii au fost mai mult de 80 de companii, reprezentand energia solara internationala.

Prima conferinta a avut loc la Odessa, la Marea Neagra si a atras mai mult de 150 de participanti din peste 20 de tari. In 2013 Expozitia CISOLAR din Moscova a avut un mare succes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *