Proiect romanesc zeroEnergy One controlata – Eco casa inteligenta

0
931
Proiect românesc zeroEnergy One controlat? - Eco casa inteligen??
Proiect romanesc zeroEnergy One controlata - Eco casa inteligenta
Proiect romanesc zeroEnergy One controlata – Eco casa inteligenta

FIST – organizatia non-profit din Romania, care indeamna oamenii tineri talentati sa li se alature pentru a participa la promovarea a tot felul de inovatii tehnologice si ecologice. Soleta zeroEnergy este cel mai recent concept de locuinta dezvoltat de FIST. O eco casa de 48 m2, nu pare deloc mica sau inabusitoare. Baia spatioasa, bucataria, camera de zi si dormitorul se transforma intr-o frumoasa casa de odihna.
In confirmare cu principiul de viabilitate a acestui proiect, putem remarca ventilatia naturala, panouri solare pe acoperis, cuptor cu o eficienta ridicata si emisii reduse de CO2 , iluminat cu LED , sistem de filtrare a apei de ploaie, care este folosita mai tarziu in gospodarie. Toate echipamentele inteligente sunt controlate de unicul centru – smartphone-ul proprietarului.

Soleta zeroEnergy este o inovatie arhitecturala, tehnologica si etica. Dar caracteristicile cele mai izbitoare ale designul original sunt eleganta, calitatea si functionalitatea. Spatiul de locuit „fara peretii exteriori” este, probabil, cea mai intriganta inovatie, deoarece rezista la sarcini mari in comparatie cu proiectul conventional si demonstreaza pierderi mai reduse de energie. Multumita designului cladirii, incaperea primeste o multime de lumina naturala, iar „microclima” din interior este sustinuta de materiale si designul rezonabil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.