38 de turbine eoliene de 2,5 MW de la GE vor pune in functiune patru ferme de vant in Polonia

38 de turbine eoliene de 2,5 MW de la GE vor pune in functiune patru ferme de vant in Polonia

GE (NYSE: GE) va livra 38 de turbine eoliene pentru patru ferme de vant aflate in constructie in nordul Poloniei. Aceste proiecte, denumite Centrul de energie eoliana Darlowo-II, marcheaza prima utilizare in Polonia a turbinelor eoliene de 2,5 megawati de la GE prevazute cu rotoare de 103 metri.

Invenergy Wind LLC (Invenergy) si compania dezvoltatoare poloneza Enerco sp. z o.o. (Enerco), colaboreaza in vederea dezvoltarii unui numar de noua proiecte de generare a energiei eoliene in regiunea Darlowo si in imprejurimi, langa Marea Baltica. GE a furnizat 32 de turbine eoliene pentru Darlowo-II, care au fost date in functiune in martie 2011 si produc in prezent 80 de megawati energie. Darlowo -I include proiectele Weikowice, Jezyce si Dobieseaw.

Odata cu proiectul Darlowo – II, format din unitatile Boryszewo, Krupy, Stary Jarosaw si Nowy Jarosaw, capacitatea de energie eoliana totala instalata din zona Darowo va creste la 175 megawati.

Darlowo-III va consta in doua proiecte suplimentare „Gorzyca si Pekanino” care sunt in prezent in curs de contractare. Aceste locatii vor imbunatatii randamentul cumulat al celor noua proiecte Darlowo, care va ajunge astfel la 250 megawati.

„Centrul de energie eoliana Darlowo este o ilustrare extraordinara a modului in care Polonia valorifica beneficiile economice si ecologice ale resurselor sale eoliene,” a declarat Michael Polsky, presedinte si director executiv al Invenergy. „Energia eoliana joaca un rol din ce in e mai important, ajutand Polonia sa isi respecte angajamentele cu privire la productia de energie curata asumate fata de Uniunea Europeana.”

Turbinele eoliene din seria 2,5 de la GE ofera eficienta si fiabilitate ridicate pentru o gama larga de conditii de vant. Construite pe baza performantei consacrate a turbinei eoliene de 1,5 megawati de la GE – dispozitivul din industria eoliana cu cea mai raspandita utilizare din lume, cu peste 16.500 de astfel de unitati instalate la nivel global – turbina eoliana de 2,5 megawati cu un rotor de 103 metri va ajuta proiectele Darlowo sa asigure o capacitate energetica mai mare, pastrand in acelasi timp nivelurile necesare de eficienta, fiabilitate si capacitatile de integrare in retea.

„Darlowo este rezultatul unei colaborari regionale remarcabile dintre Invenergy si GE,” a declarat Stephan Ritter, director general al diviziei de energie regenerabila a GE in Europa. „Avand in vedere proportiile proiectului, infiintam un centru de service in Darlowo pentru a asigura fiabilitatea si functionarea pe termen lung a turbinelor eoliene.”

Turbinele eoliene pentru Darlowo -II vor fi asamblate in unitatea GE din Salzbergen, Germania. Punerea in functiune comerciala a turbinelor va incepe in cel de-al patrulea trimestru al anului 2012.

Despre Invenergy

Invenergy si companiile afiliate acesteia dezvolta, detin si opereaza unitati de mari dimensiuni pentru productia de energie regenerabila si alte tipuri de energie curata in America de Nord si Europa. Invenergy se concentreaza pe alternativele de energie curata si pe inovatia continua in domeniul productiei de energie electrica. Invenergy are sediul central in Chicago si birouri de dezvoltare regionala in Statele Unite, Canada si Europa. Fiind cea mai mare companie de productie a energiei eoliene din tara, Invenergy si companiile afiliate acesteia detin proiecte eoliene, solare si termice de peste 6.600 MW in stadiul de contract, in constructie sau in functiune. Pentru informatii suplimentare, va rugam accesati www.invenergyllc.com.

Despre GE

GE (NYSE: GE) actioneaza asupra lucrurilor care fac diferenta. Foloseste cei mai buni oameni si cele mai bune tehnologii pentru a aborda cele mai stringente provocari la nivel global. Identifica solutii pentru domeniul energetic, pentru sanatate si locuinte, pentru sectorul de transport si cel financiar. Construieste, ofera solutii energetice, pune lumea in miscare si imbunatateste sanatatea oamenilor . Merge dincolo de imaginatie. Are intiativa. GE trece la actiune. Pentru informatii suplimentare, vizitati pagina web a companiei la adresa www.ge.com.

GE deserveste si sectorul energetic, oferind solutii tehnologice si de servicii bazate pe garantia calitatii si inovatiei. Compania continua sa investeasca in noi solutii tehnologice si sa creasca prin achizitii strategice menite sa ii consolideze prezenta locala, dar si sa deserveasca mai bine clientii din intreaga lume. Diviziile care alcatuiesc GE Energy www.ge.com/energya – GE Power & Water, GE Energy Services si GE Oil & Gas- lucreaza impreuna cu peste 90.000 de angajati la nivel global si venituri de 38 miliarde USD in 2010, pentru a oferi solutii integrate de produse si servicii in toate domeniile industriei energetice, inclusiv cel al carbunelui, petrolului, gazelor naturale si energiei nucleare; resursele regenerabile cum ar fi energia hidraulica, eoliana, solara si biogazul; precum si alti combustibili alternativi si noi tehnologii de modernizare a retelei energetice pentru a face fata nevoilor energetice ale secolului XXI.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente