600 de milioane de euro pentru promovarea ciclismului

0
293

Comisia Europeana promoveaza ciclismul ca un mod sigur si sanatos de circulatie in orase si aloca fonduri de peste 600 de milioane de euro pana in 2013 pentru realizarea de piste pentru biciclisti, a declarat ieri vicepresedintele CE, Antonio Tajani, responsabil pentru transport. „Trebuie sa promovam acest tip de transport, care ar diminua emisiile de gaze cu efect de sera in orase. Insa, trebuie sa ne asiguram ca este si sigur. De altfel, aproape jumatate din calatoriile prin oras cu masina sunt mai scurte de cinci kilometri, fapt ce confirma potentialul mare de folosire a bicicletelor”, a mai spus Tajani.
ciclism si sanatate
Pentru a promova un ciclism sigur, UE acorda finantare pentru dezvoltarea infrastructurii, de exemplu prin fondurile structurale si de coeziune. Pentru perioada 2007-2013 este disponibil un buget de peste 600 de milioane de euro, ce poate fi folosit pentru investitii in piste pentru biciclisti in regiuni eligibile din Uniunea Europeana.

Programul Steer – care promoveaza folosirea de energie sustenabila in trasporturi – a alocat zece milioane de euro pentru zece proiecte-pilot europene referitoare la ciclism.

UE va finanta, de asemenea, dezvoltarea de noi abordari legate de realizarea unui ciclism sigur in 58 de orase, prin intermediul programului Civitas, care permite oraselor sa-si formeze un sistem de transport sustenabil, curat si eficient din punct de vedere energetic.

Sursa: Gazeta de Sud

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.