7 hectare din parcul Herastrau ar putea trece in proprietate privata, cu mai putin de 1 milion de dolari

0
299

Aproape 7 hectare din parcul Herastrau pot trece definitiv in proprietate privata pentru numai un milion de dolari, o suma de aproape 40 de ori mai mica fata de valoarea reala a terenului, in conditiile in care pretul pietei era de cel putin o mie de dolari metrul patrat.parcul Herastrau

Pentru cele 7 hectare de teren se lupta un club sportiv care vrea sa continue acolo activitatea de iahting si o firma privata care vrea sa ridice un hotel in mijlocul parcului Herastrau.

Povestea celor peste 62.000 de metri de teren din parcul Herastrau s-a complicat brusc in momentul in care Biroul pentru Tineret si Turism (BTT)s-a asociat cu firma Domino Impex SRL pentru dezvoltarea bazei sportive de pe malul lacului. O societate care apartine sotiei lui Bartolomeu Finis, un apropiat al lui Dorin Cocos si Alexandru Bittner.

„Domino 94 a dat in judecata BTT-ul pentru ca nu si-ar fi respectat anumite clauze. In urma neprezentarii BTT-ului, s-a dat o hotarare judecatoreasca prin care au fost obligati sa vanda terenul si toate activele pentru suma de 1 milion de dolari” spune Liviu Doara, de la Iahting Club Bucuresti, citat de Antena 3.

Tribunalul Bucuresti a anulat titlul de proprietate pe baza caruia BTT-ul a incheiat contractul de vanzare cumparare. Fostul sef al Biroului de Tursim si Tineret este acum cercetat penal pentru modul in care s-a realizat contractul de asociere pentru terenul din Herastru.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.