90% din poluarea cu CO2 din Bucuresti este cauzata de traficul rutier

Valorile maxime de poluare inregistrate in Bucuresti sunt determinate in proportie de 90% de emisiile rezultate din traficul rutier, pe locurile urmatoare clasandu-se CET-urile (5%) si industria (4%), releva datele Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului Bucuresti.poluare in Bucuresti

Potrivit datelor ANPM, citate de Agerpres, emisiile de dioxid de carbon reprezinta circa 90% din emisiile totale si sunt specifice proceselor de combustie, atat in centralele electrotermice, cat si in instalatiile de ardere industriale.

In ceea ce priveste emisiile de NO2, cele mai mari valori se consemneaza in dreptul CET-urilor (74,21%) si din cauza traficului rutier (8%). De asemenea, emisiile de dioxid de sulf (SO2) in proportie de 95% acestea provin de la CET-uri.

In februarie, nivelul de poluare din Bucuresti a fost oscilant, in multe dintre zone valorile admise de praf (pulberi in suspensie PM10 – n.r.) fiind in scadere, dar la capitolul poluarii cu dioxid de azot (NO2) rezultatele au fost in crestere.

Sursa: HotNews

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente