Europenii nu nu inteleg termenul de biodiveritate

BiodiversitateIn 2010 a fost efectuat un sondaj de opinie cu privire la biodiversitate. Rezultatele au fost suparatoare. Doar 38% dintre europeni cunosc sensul cuvantului “biodiversitate”, dupa cum arata un Eurobarometru publicat in luna mai. 28% dintre europeni au auzit acest termen fara sa stie insa care este semnificatia lui. Daca majoritatea persoanelor inteleg ca degradarea biodiversitatii este un subiect important, ei nu sesizeaza ca sunt personal afectati de acesta degradare. Persoanele care au participat la sondaj considera ca principalele amenintari asupra biodiversitatii sunt: poluarea (27%) si deseurile rezultate in urma activitatii umane (26%). In sfarsit, doar 17% dintre cei chestionati sunt constienti ca degradarea biodiversitatii este un subiect de actualitate.

Principalul motiv invocat de catre cetateni pentru a explica nepasarea lor in fata pierderii biodiversitatii este lipsa de informare in privinta masurilor ce pot fi luate pentru a opri acest lucru“, constata Comisia Europeana intr-un comunicat din 9 aprilie 2010. Astfel, Comisia lanseaza o campanie de sensibilizare intitulata “Biodiversitate: cu totii suntem implicati”, care pune accent pe valoarea biodiversitatii, pe importanta ecosistemelor si pe pericolul legat de disparitia lor.

Mai mult de o treime din speciile evaluate sunt amenintate cu extinctia, aminteste Comisia. 60% dintre ecosisteme au fost degradate in cursul ultimelor 50 de ani.

Sursa: actu-environnement.com

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente