A arunca sau nu gunoiul…pe unde pot?

1
999

Chiar daca gunoiul aruncat peste tot nu ar avea absolut nici un efect negativ asupra ecosistemelor sau asupra planetei, de ce oare ar vrea cineva sa il imprastie peste tot?
deseuri
Ma enerveaza foarte tare atunci cand vad pe cineva aruncand pe geamul masinii gunoi. Sa zicem ca tigarile nu sunt un asa mare lucru, cu toate ca dureaza pana la 10 ani pentru a se degrada; insa ma frapeaza persoanele care arunca doze de bere sau suc, mancare sau pungi. Daca nu ne gandim la planeta noastra, atunci sa ne gandim la viata semenilor nostrii. Respectivele gunoaie pot lovi parbrizul altei masini, putand cauza un accident.

Nu pot intelege de ce ne place atat de mult sa avem gunoaie in jurul blocului, pe strazi, in parcuri, in paduri, la periferia orasului. E ca si cum nu mai avem nici un fel de mandrie. Ba mai mult, in momentul in care altii strang gunoiele noastre radem de ei. Studenta la geografie fiind, se mai intampla sa organizam adunari pentru a strage gunoiul altora. La auzul acestei vesti, propria mama mi-a transmis ca numai slugile strang resturile celorlalti. Trebuie sa recunosc ca m-a lasat perplexa. Constiinta si ingrijorarea unora poate fi luata drept prostii de altii.

Gunoiul nu dispare pur si simplu, nu se evaporeaza dupa un timp, ba din contra ramane si se aduna. Daca nu stim sa ne gestionam gunoiul, se vor umple orasele si spatiile verzi de resturile noastre.

Fii inteligent si daca vezi un gunoi pe jos, ridica-l. Nu e o rusine sa contribui la curatenia orasului, chiar daca unii oameni sunt ignoranti si neevoluati. Iar pentru cei care prefer sa arunce gunoiul pe unde pot: de ce e asa de greu sa iti strangi propriile resturi?, nu este mai rusinos ca altii sa stranga in urma leneviei tale decat sa razi tu de harnicia lor? E timpul sa avem constiinta. Daca fiecare om contribuie cu o picatura, se face primavara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.