A intrat in vigoare noua directiva europeana privind medicamentele pe baza de plante

0
323
Medicamentele viitorului ar putea fi mai eficiente in lupta impotriva cancerului
Medicamentele viitorului ar putea fi mai eficiente in lupta impotriva cancerului
A intrat in vigoare noua directiva europeana privind medicamentele pe baza de plante

Doar medicamentele care au fost inregistrate sau autorizate pot ramane pe piata UE dupa 1 mai 2011. Directiva europeana a suparat mai multe asociatii si ONG-uri care promoveaza alimentatia „naturista” si medicina homeopata.

Directiva europeana privind medicamentele pe baza de plante nu interzice medicamentele traditionale pe piata Uniunii Europene. Dimpotriva, introduce o procedura de inregistrare mai usoara, mai simpla si mai putin costisitoare decat pentru alte medicamente.

Directiva intra in vigoare dupa o perioada de tranzitie de 7 ani, perioada in care producatorii de medicamente traditionale pe baza de plante au avut timp pentru a-si inregistra produsele.

„Pacientii pot avea de acum incredere in medicamentele traditionale pe baza de plante pe care le cumpara in Uniunea Europeana.” – a declarat John Dalli, comisarul european responsabil cu politicile privind sanatatea si consumatorii.

Directiva privind medicamentele pe baza de plante contine garantiile necesare cu privire la calitatea, siguranta si eficacitatea lor spune si presedintele colegiului farmacistilor, Dumitru Lupuleasa

Mai multe asociatii si ONG-uri care promoveaza alimentatia „naturista” si medicina homeopata sunt insa nemultumite de directiva. Numai testele de laborator necesare omologarii, dupa cum declara acestia pentru Euractiv, costa aproximativ 100.000 de euro per ingredient.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.