Absorbtia gazelor cu efect de sera si a emisiilor acestor gaze din sectorul forestier si agricultura

0
399
Strategie energetică pentru reducerea cu 20% a emisiilor de gaze cu efect de seră până în 2020
Absorbtia gazelor cu efect de sera si a emisiilor acestor gaze din sectorul forestier si agricultura

Comisia Europeana a facut un prim pas catre integrarea in politica UE privind schimbarile climatice a absorbtiilor gazelor cu efect de sera si a emisiilor acestor gaze din sectorul forestier si agricultura.

Decizia propusa stabileste norme de contabilizare a emisiilor si a absortiei de gaze cu efect de sera in sectoarele silvic si agricol, ultimele sectoare importante fara norme comune la nivelul UE.

Padurile si terenurile agricole acopera mai mult de trei sferturi din teritoriul UE si, in mod natural, detin stocuri mari de carbon, prevenind eliminarea acestuia in atmosfera, fapt care le face importante pentru politica privind schimbarile climatice.

Connie Hedegaard, comisarul pentru politici climatice, a declarat: „Ceea ce noi propunem astazi sunt norme armonizate de contabilizare a emisiilor pentru paduri si agricultura. Acesta este primul pas in vederea includerii acestor sectoare in eforturile UE de reducere a emisiilor. In Durban toate tarile au convenit asupra unor norme de contabilizare revizuite pentru aceste sectoare. De aceea, UE prezinta acum aceasta propunere. Propunerea va contribui, de asemenea, la protejarea biodiversitatii si a resurselor de apa, va sprijini dezvoltarea rurala si va incuraja practicarea unei agriculturi care respecta mediul”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.